15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Δεύτερο γύρο απολύσεων σχεδιάζει η Meta

    Η Meta Platforms Inc., η μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, σχεδιάζει ένα νέο γύρο απολύσεων, “κόβοντας” από τις θέσεις τους χιλιάδες εργαζόμενους. Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι περικοπές θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κολοσσός των social media μείωσε κατά 13% το εργατικό δυναμικό του τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία, όπως και οι περισσότερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας. Στον πρώτο γύρο, η Meta απέλυσε 11.000 υπαλλήλους.

    Σε ενημέρωση αναλυτών το Φεβρουάριο, ο Zuckerberg είχε ξεκαθαρίσει ότι φέτος θα επικεντρωθεί στην «περικοπή δραστηριοτήτων που δεν αποδίδουν ή μπορεί πλέον να μην είναι κρίσιμης σημασίας» και ότι σχεδιάζει «να αφαιρέσει τα επίπεδα της μεσαίας διοίκησης για να λαμβάνει αποφάσεις πιο γρήγορα».

    Οι λόγοι των απολύσεων είναι οικονομικής φύσεως, αφού η Meta έχει δει τα έσοδα από τις διαφημίσεις να μειώνονται σημαντικά, τη στιγμή που επενδύει τεράστια κεφάλαια στη virtual-reality πλατφόρμα της, γνωστή ως metaverse. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες περί νέων περικοπών. Οι αποφάσεις είναι όμως πιθανό να παρθούν και να εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες μέρες.

    Διαβάστε επίσης:

    TikTok: Νέο όριο 60 λεπτών στους ανήλικους χρήστες

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles