20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δεύτερος γύρος απολύσεων και στην Amazon – Αποχωρούν ακόμη 9.000 εργαζόμενοι

    Ο γίγαντας του e-commerce, η Amazon, απέλυσε πριν από μερικούς μήνες 18.000 εργαζομένους, οι περικοπές όμως φαίνεται ότι δεν έχουν τελειώσει. Ο CEO Andy Jassy ανακοίνωσε χτες ότι 9.000 ακόμη θέσεις θα μείνουν… κενές, αφού η εταιρεία προχωρά για δεύτερη φορά στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

    Σύμφωνα με τον Jassy, ο νέος γύρος απολύσεων θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και αφορά κυρίως εκείνους που δραστηριοποιούνται στους τομείς Amazon Web Services, People Experience and Technology (PXT), διαφήμιση και Twitch.

    «Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά μια απόφαση που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη για την εταιρεία μακροπρόθεσμα», έγραψε ο Jassy. «Κάποιοι μπορεί να ρωτήσουν γιατί δεν ανακοινώσαμε αυτές τις περικοπές μαζί με αυτές που ανακοινώσαμε πριν από μερικούς μήνες», πρόσθεσε ο Jassy. «Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν είχαν τελειώσει όλες οι ομάδες με τις αναλύσεις τους στα τέλη του φθινοπώρου».

    Οι τελευταίες απολύσεις στην Amazon έρχονται εν μέσω μιας σειράς περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες, καθώς ο τομέας αντιμετωπίζει μια απότομη πτώση στη ζήτηση ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών που προκλήθηκε από την πανδημία και την ευρύτερη οικονομική αβεβαιότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντιδρά ο Elon Musk στο ChatGPT-4

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles