19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Δεύτερος “γύρος” απολύσεων στη Meta – Έξοδος για άλλους 10.000 εργαζομένους

    Πριν από τέσσερις περίπου μήνες, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, απέλυσε περίπου 11.000 εργαζομένους, μειώνοντας το προσωπικό της κατά 13%. Τώρα, οι φήμες του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώθηκαν και η εταιρεία προχωρά σε δεύτερο γύρο απολύσεων. Όπως έγινε γνωστό, ακόμα 10.000 υπάλληλοι θα δουν την… έξοδο από τη Meta, η οποία προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, μειώνοντας τόσο θέσεις εργασίας όσο και projects που στοίχιζαν ακριβά, χωρίς ωστόσο να αποδίδουν τα ανάλογα. Παράλληλα, θα κλείσει 5.000 θέσεις που ήταν ανοιχτές.

    Το πρώτο κύμα απολύσεων ξεκινά από αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να κορυφωθεί τον Απρίλιο και το Μάιο. «Ελπίζω να τελειώσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα αυτές οι άβολες διοικητικές αλλαγές, ώστε να επικεντρωθούμε στη δουλειά που έχουμε μπροστά μας», έγραψε ο Zuckerberg σε ανάρτηση στο Facebook.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάρρευση της αύξησης των εσόδων της Meta πέρυσι «ταπεινωτική κλήση αφύπνισης» και είπε στους εργαζόμενους ότι «πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα ότι αυτή η νέα οικονομική πραγματικότητα να συνεχιστεί για πολλά χρόνια». Άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Google και η Microsoft ανακοίνωσαν απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων τους προηγούμενους μήνες, ενώ μικρότερες εταιρείες όπως το Spotify, το Vimeo και η DoorDash ακολούθησαν ανάλογη πολιτική. Οι απολύσεις της Meta έρχονται αμέσως μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες στον κλάδο της τεχνολογίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Meta: “Παγώνουν” τα NFTs σε Facebook και Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles