23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Meta: “Παγώνουν” τα NFTs σε Facebook και Instagram

    Πριν από έναν περίπου χρόνο, τα NFTs αποτελούσαν κεντρικό θέμα στις συζητήσεις και αρκετοί ήταν αυτοί που δε δίσταζαν να επενδύσουν τεράστια ποσά για την απόκτησή τους. Πλέον όμως τα “digital collectibles” φαίνεται να έχουν χάσει τη δυναμική τους, με αποτέλεσμα η Meta να σταματά την υποστήριξή τους σε Facebook και Instagram.

    Η εν λόγω απόφαση ήρθε λίγο καιρό μετά τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και την ακύρωση μιας σειράς από projects, τα οποία ο Mark Zuckerberg δε θεωρούσε αποδοτικά.

    «Χαλαρώνουμε την ενασχόληση με τα digital collectibles (NFTs) για τώρα, προκειμένου να επικεντρωθούμε σε διαφορετικούς τρόπους που θα υποστηρίζουν τους δημιουργούς, τους χρήστες και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο Stephane Kasriel από την πλευρά της Meta.

    Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο Zuckerberg ανέβηκε στο βήμα και ανακοίνωσε ότι το Instagram εργάζεται πάνω στο NFT support, το οποίο έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Μάιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια επέκταση της λειτουργίας το Νοέμβριο, όταν αποκάλυψε ότι θα επιτρέπει στους δημιουργούς να πωλούν τα collectibles κατευθείαν στο Instagram.

    Εκτός από τα NFTs, η Meta ακύρωσε projects που σχετίζονται με το metaverse, το Reality Labs και το πρόγραμμα που προσφέρει bonus στους δημιουργούς των Reels.

    Διαβάστε επίσης:

    Meta: Στα “σκαριά” εφαρμογή που θα χτυπήσει το Twitter

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles