19.6 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε μητέρα να συναντά την νεκρή κόρη της μέσω της τεχνολογίας VR

    Η τεχνολογία κάθε μέρα ξεπερνάει νέα εμπόδια. Αυτήν την φορά μέσω της τεχνολογίας VR και Artificial Intelligence μία μητέρα από την Νότιο Κορέα, συνάντησε την νεκρή κόρη της σε ένα εικονικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα, αν και σε πρώιμο στάδιο, ήταν αρκετά ρεαλιστικό και συγκίνησε την λυπημένη μητέρα.

    Το 2016, η 7χρονη κόρη της Jang Ji-sung, Nayeon έφυγε από την ζωή λόγω μίας ανίατης ασθένειας. Τρία χρόνια μετά η νοτιοκορεάτισσα μητέρα ξανά συναντήθηκε με την κόρη της σε έναν ψηφιακό κόσμο που δημιουργήθηκε για ένα ντοκιμαντέρ της κορεατικής τηλεόρασης.

    Η συνάντησή τους είναι συγκινητική

    Η Jang, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο “I Met You,” («Σε Συνάντησα»). Βλέπουμε μία μίξη του πραγματικού κόσμου με το green screen όπου η μητέρα φοράει τα ειδικά γυαλιά και της εικονική πραγματικότητας όπου η μικρή βρίσκεται σε ένα πάρκο και παίζει.

    Η μητέρα προσπαθεί να αγγίξει, να αγκαλιάσει την κόρη της αλλά δεν μπορεί. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει με την κόρη της και πηγαίνει και στο πάρτυ γενεθλίων που σχεδιάζουν οι υπεύθυνοι, όπου τρώνε εικονική τούρτα. Το concept είναι βασισμένο στις αναμνήσεις της οικογένεια από την 7χρονη.

    Ο πατέρας και η αδερφή της Nayeon παρακολουθούν τις σκηνές με δάκρυα στα μάτια.

    “Είναι ένας Παράδεισος” δήλωσε η Jang για αυτό που έζησε με την βοήθεια της τεχνολογίας VR. «Συνάντησα την Nayeon, μου χαμογέλασε, μιλήσαμε. Το όνειρο που βλέπω εδώ και χρόνια πραγματοποιήθηκε».

    Η εταιρία παραγωγής έκανε 8 μήνες να ολοκληρώσει το project. Σχεδίασαν το ψηφιακό πάρκο ώστε να μοιάζει με ένα πραγματικό που είχαν επισκεφτεί χρόνια πριν η μητέρα με την κόρη της. Χρησιμοποιήσαν την τεχνολογία “motion capture” για να αποτυπώσουν τις κινήσεις ενός μικρού κοριτσιού – ηθοποιού ώστε να τις χρησιμοποιήσουν για την εικονική Nayeon.

    Μπορεί το αποτέλεσμα να θυμίζει λίγο video game, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε πλέον την δυνατότητα να «φέρνουμε τους νεκρούς στην ζωή» ακόμη και έτσι, ώστε να χαρίζουμε λίγες στιγμές χαράς στους συγγενείς τους.

    Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Εάν τελειοποιηθεί και ο καθένας μας μπορεί να βλέπει τους νεκρούς του, τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένας νέος εθισμός στον ψηφιακό κόσμο. Ακόμη, οι ηθικές διαστάσεις του concept είναι υπό αμφισβήτηση.

    Δείτε το βίντεο της συνάντησης μάνας και κόρης:

    H ιστορία αυτή μας θύμισε επεισόδιο από την δυστοπική σειρά επιστημονικής φαντασίας Black Mirror. Στο επεισόδιο Be Right Back, υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις μέσω cloud όλα τα μηνύματα, τις φωτογραφίες, τις κλήσεις και τα βίντεο με άτομο που έχει φύγει από τη ζωή. Έπειτα, ο αλγόριθμος δημιουργεί ένα robot τεχνητής νοημοσύνης που αντιγράφει την συμπεριφορά του.

    Στο επεισόδιο η τεχνολογία φτάνει σε άλλο επίπεδο, όταν μπορείς να παραγγείλεις στο σπίτι σου robot που μοιάζει με τον πραγματικό άνθρωπο και να τον «φτιάξεις» με τα υλικά που σου στέλνουν και νερό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles