20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε πως 30 τεχνητές φωλιές σε κτήρια της Cyta προστατεύουν τα Πετροχελίδονα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

    Σε μια περίοδο όπου η φύση βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, η Cyta σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου BirdLife Cyprus, προσφέρει στέγη στα πετροχελίδονα, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

    Με μια άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να συμβάλει στην προστασία της βιοποικιλότητας της Κύπρου και να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές της Cyta στο περιβάλλον, τοποθετήθηκαν από το 2018, 30 τεχνητές φωλιές για τα Πετροχελίδονα, σε 5 κτίρια του οργανισμού, σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου.

    Υπενθυμίζεται ότι τα πετροχελίδονα καταφθάνουν στην Κύπρο αρχές Φεβρουαρίου, και σε αντίθεση με τα χελιδόνια δεν χτίζουν φωλιές, αλλά φωλιάζουν σε μικρές τρύπες κάτω από στέγες, κεραμίδια ή ρωγμές παλιών κτηρίων. Λόγω του ότι τέτοιοι χώροι είναι πλέον δυσεύρετοι, η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών αποτελεί μια προσπάθεια αντιστάθμισης αυτής της απώλειας, δεδομένου ότι, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, ο αριθμός τους μειώνεται ανησυχητικά.

    Στο βίντεο που ακολουθεί η Ανταία Χρίστου, λειτουργός του BirdLife Cyprus, μιλάει για τον έλεγχο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις ειδικά σχεδιασμένες φωλιές και για τα ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί, προκειμένου να προσελκύσουν τα πετροχελίδονα.

    Video: https://fb.watch/jo4o_GXIn_/

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles