15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε πώς ο Google Assistant μπορεί να κλείνει τηλεφωνικά ραντεβού σαν …άνθρωπος (demo video)

    Οι βελτιώσεις στον Google Assistant ήταν από τις πιο εντυπωσιακές ανακοινώσεις του φετινού Google I/O 2018, του συνεδρίου προγραμματιστών του αμερικανικού κολοσσού, και μία από τις στιγμές που έμειναν στη μνήμη όσων παρακολούθησαν το keynote της εταιρείας ήταν το πραγματικό τηλεφώνημα του Assistant σε ένα κομμωτήριο για να κλείσει ένα ραντεβού.

    Ο “έξυπνος” βοηθός της Google θα γίνει μ’ αυτό τον τρόπο η προσωπική μας γραμματέας, καθώς το smartphone θα μπορεί να πραγματοποιεί και τηλεφωνικές κλήσεις αντί για εμάς. Στη διάρκεια της ομιλίας του CEO της Google, Sundar Pichai, είδαμε ένα video με ένα πραγματικό τηλεφώνημα του Assistant για το κλείσιμο ενός ραντεβού για κούρεμα. Ήταν ένα συναρπαστικό demo, τρομακτικό για κάποιους, ενδεικτικό των εποχών που έρχονται για κάποιους άλλους.

    google-assistant-01

    Η εξέλιξη της συνομιλίας είναι απόλυτα φυσική, ενώ ο ψηφιακός βοηθός μιλά απόλυτα ρεαλιστικά, ακόμη και με ένα “mmhmmm” απαντώντας στην κοπέλα από το κομμωτήριο.

    google-assistant-02

    Το “θαύμα” έχει επιτευχθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας Google Duplex, που αποτελεί μία τεχνητή νοημοσύνη “επόμενου επιπέδου”, που βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη από την εταιρεία. Η Google θα ξεκινήσει τις δοκιμές του Duplex στον Assistant αυτό το καλοκαίρι “για να σας βοηθήσει να πραγματοποιείτε κρατήσεις σε εστιατόρια, να κλείνετε ραντεβού σε κομμωτήρια και να λαμβάνετε ώρες διακοπών για ένα κατάστημα μέσω του smartphone”.

    Το εντυπωσιακό στην επίδειξη είναι ότι ο φωνητικός βοηθός κατάφερε να ανταποκριθεί ακόμη και σε ένα πιο απαιτητικό τηλεφώνημα, όπου η συζήτηση “δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν”, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει μία κράτηση σε ένα μικρό εστιατόριο, όπου η συνεννόηση αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη.

    Η τεχνολογία Duplex μπορεί να βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, ακόμη και σε αυτό το στάδιο όμως, όσοι παρακολούθησαν τα demo εντυπωσιάστηκαν από το πόσο ρεαλιστική ακούγεται η φωνή, αλλά και η εξέλιξη της συζήτησης. Δείτε το απόσπασμα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles