20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Dell Latitude 5410 Review «Ένα μικρό powerhouse στα χέρια σας»!

    Η Dell είναι ένα όνομα στο χώρο του computing, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το συστατικό της επιτυχίας της είναι πάντοτε ότι τα προϊόντα της προσαρμόζονται πάνω στις ανάγκες και στα θέλω των users. Συνδυάζοντας premium vibes με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όλα τα laptops της Dell βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη! Τα νέα latitude της γνωστής εταιρείας που παρουσιάστηκαν πρόσφατα διακρίνονται από αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή αύρα, η οποία ως γνωστόν έχει οδηγήσει τη Dell στην κορυφή. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Latitude 5410, ένα laptop με premium χαρακτηριστικά, το οποίο δίνει μια νέα διάστημα στην έννοια του mobile computing…

    Premium feeling!

    H Dell είναι εμφανές ότι με τα laptops της σειράς 5000 θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κομψότητα. H μεταλλική αίσθηση που απορρέει από τις σχεδιαστικές γραμμές του Latitude, αποδεικνύει ότι το 5410 σχεδιάστηκε για να δώσει μια ξεχωριστή δυναμική στην καθημερινότητα του power user. Εστιάζοντας στην προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, το modern look του αν μη τι άλλο μαγνητίζει τα βλέμματα.

    Τα δε σούπερ λεπτά bezels που αγκαλιάζουν το display, αν μη τι άλλο δεν εξυπηρετούν μόνο στην όμορφη εμφάνιση, αλλά και στην μεγαλύτερη προβολή του περιεχομένου. Αρκετά ελαφρύ (ζυγίζει κοντά στα 1.48 κιλά) και compact είναι εμφανές ότι το Latitude 5410 είναι ένα laptop που σχεδιάστηκε για να το έχεις μαζί σου για πολλές ώρες την ημέρα.

    Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, το backlit keyboard σίγουρα διευκολύνει όλους εκείνους που τους αρέσει να πληκτρολογούν στο σκοτάδι, ενώ δεξιό τμήμα του Latitude, η Dell έχει τοποθετήσει έναν χρήσιμο fingerprint reader, ο οποίος προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη προστασία στα προσωπικά σας δεδομένα και σας επιτρέπει να μπαίνετε στα Windows… on-the-fly και σε χρόνο dt!

    Ως είθισται στη μέση του άνω τμήματος της οθόνης φιλοξενείται μια κάμερα (ποιότητα στα 1280×720 στα 30 fps), την οποία όμως μπορείτε να καλύψετε με την ειδική καλύπτρα, έτσι ώστε να μην έχετε τον παραμικρό κίνδυνο από τους hackers, οι οποίοι έχουν το «κακό συνήθειο» να «κατασκοπεύουν» τον χρήστη μέσω της εμπρόσθιας κάμερας του laptop του.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports του Latitude 5410, εδώ σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητευτείτε, καθώς η πρόταση της Dell έρχεται με: 1xRJ-45 port (flip-down), 2xUSB 3.1 Type-A ports, 1xUSB 3.1 Τype Α με λειτουργία Power Share, 1xUSB 3.1 Type-C port με DisplayPort (σε AltMode/Thunderbolt 3), 1xAudio Jack, 1xHDMI 1.4b port και microSD slot reader.

    Productive to the Max!

    Η 14 ιντσών FHD οθόνη του προσφέρει εντυπωσιακή λεπτομέρεια, με ανάλυση στα 1080p και είναι ότι πρέπει για να φέρετε εις πέρας τα πιο παραγωγικά tasks με χαρακτηριστική ευκολία. Σε αυτό συμβάλλει και η anti-glare screen, η οποία βοηθάει έτσι ώστε να μην υπάρχουν ενοχλητικές αντανακλάσεις! Επιπλέον, με τη τεχνολογία super low power, το μόνο βέβαιο είναι ότι το display σας θα καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια.

    Φυσικά, σε ότι έχει να κάνει με το νευραλγικό τομέα του performance, το Latitude 5410  έχει όλα όσα χρειάζονται οι power users για να μην αισθανθεί ακόμη και την παραμικρή υπόνοια σε lag. Στην καρδιά του 5410, η Dell έχει τοποθετήσει έναν Intel Core i5 – 10210U (4 πυρήνες με 6ΜΒ cache και με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 4.2GHz), o οποίος σε συνδυασμό με τα 8GB ταχύτατης μνήμης RAM DDR4 (επεκτάσιμη στα 32GB) θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε τις πιο απαιτητικές εφαρμογές με χαρακτηριστική άνεση.

    Ικανοποιητική είναι η επίδοση όμως του Latitude και στον τομέα του entertainment, καθώς η UHD Graphics 620 GPU της Intel, μπορεί να σηκώσει ταινίες και σειρές σε καλή ανάλυση. Μάλιστα, έξτρα πόντους στην ταχύτατη διαχείριση των επαγγελματικών εφαρμογών προσθέτει και η ύπαρξη ενός M.2 NVMe SSD με χωρητικότητα στα 256GB.

    Επιπλέον, η Dell έχει μελετήσει σχολαστικά την θερμική συμπεριφορά του Latitude 5410, καθώς αφενός οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την θερμότητα του laptop μέσω του BIOS. Φέροντας δύο heat pipes στο εσωτερικό που κατευθύνουν την θερμότητα, το σύστημα ψύξης είναι σίγουρα η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα laptop. Επιπλέον, ένα από τα μεγάλα ατού του Latitude 5410 είναι ο τρόπος που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας, καθώς το Dell Optimizer χρησιμοποιεί AI τεχνολογία, για να δημιουργήσει την απόλυτα παραγωγική και πιο personalized εμπειρία. Τα ειδικά utilities μάλιστα τις Dell βοηθούν στην καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά, ενώ δεν θα μπορούσαμε να εκθειάσουμε τη δυνατότητα για γρήγορη φόρτιση όπου μπορεί μέσα σε μόλις ένα 20λεπτό να το φορτίσετε στο 35%!

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο connectivity, το Latitude 5410 έρχεται με το πρότυπο Wi-Fi 6 (Gig+), το οποίο προσφέρει 3 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο γεγονός ότι το Latitude 5410 θα γίνει ο καλύτερος all-day σύντροφος σας  

    Ασφάλεια, αξιοπιστία, επιδόσεις!

    To τρίπτυχο της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και των επιδόσεων είναι αυτά που καθιστούν το 5410, ένα από τα καλύτερα laptops στην κατηγορία του. Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα «laptop» υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα λειτουργήσει σαν μία σοβαρή «επένδυση» και θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω! Εάν θέλετε τον καλύτερο σύντροφο για τα everyday tasks σας, τότε το Latitude 5410 θα σας ικανοποιήσει πλήρως!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles