21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η θρυλική DeLorean αναπτύσσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο!

    Το όνομα DeLorean αμέσως μας ξυπνάει μνήμες από την επική ταινία των 80s, Back to the Future (Επιστροφή στο Μέλλον), καθώς έχει συνδεθεί με το αμάξι-θρύλο DMC-12, το διθέσιο σπορ κουπέ που ο “Doc” Emmett Brown είχε μετατρέψει σε χρονομηχανή! Η εταιρεία DeLorean επανεκκίνησε τη λειτουργία της το 2017 και ο Paul DeLorean (ανιψιός του ιδρυτή John DeLorean) δεν σκοπεύει μόνο να κατασκευάσει super-lux και υπερσπάνια σπορ αμάξια όπως στις αρχές των 80s, αλλά έχει στα σχέδια του να δημιουργήσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο!

    DeLorean-Inline

    Tο DR-7 VTOL, όπως είναι η κωδική ονομασία του συγκεκριμένου project θα βασίζεται στην φιλοσοφία της κάθετης απογείωσης / προσγείωσης (όπως τα γνωστά στρατιωτικά αεροσκάφη Harrier) και θα διαθέτει δύο πανίσχυρες τουρμπίνες που θα χρησιμεύουν για την ώθηση του, ενώ παράλληλα θα μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες. Το αρχικό πλάνο κάνει λόγο για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και εφόσον όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη του 2018 να έχει κατασκευαστεί το πρώτο πλήρως λειτουργικό prototype. Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ομολογουμένως “sci-fi προσπάθειας” φιλοδοξούν ότι θα μπορεί να πετάξει για 120 μίλια, ύστερα από  μία πλήρη φόρτιση, ενώ παράλληλα στόχος του team της DeLorean είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο τους να μην ξεπερνάει σε μέγεθος τα 6 μέτρα και το πλάτος του (έκταση των φτερών του) να είναι περίπου στα 5.5 μέτρα (στόχος είναι να μπορέσει να χωράει σε οποιοδήποτε… γκαράζ).

    delorean-aerospace-flying-car-dr-7-vtol-designboom-1800

     

    Μπορεί τα παραπάνω να μας φαίνονται αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας, όμως οι ταινίες Back to the Future δεν έχουν πέσει έξω σε αρκετές από τις προβλέψεις τους, οπότε γιατί όχι να μην δούμε μέσα στην επόμενη δεκαετία σκηνές όπως αυτή που ακολουθεί…

    https://youtu.be/flge_rw6RG0

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles