19.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
More

  [Δελτίο Τύπου & Official Videos] Nokia World: Smart phones και υπηρεσίες Ovi

  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Nokia World, του ετήσιου σημείου συνάντησης των ανθρώπων με πάθος για τις κινητές επικοινωνίες, η Nokia ανακοίνωσε σήμερα μια νέα σειρά smart phones βασισμένα στην πλατφόρμα Symbian, η οποία παρουσιάζεται πλήρως ανανεωμένη και με σημαντικές βελτιώσεις, τόσο στον τομέα της ταχύτητας, όσο και σε αυτόν της ευχρηστίας. Οι νέες συσκευές συνοδεύονται από αναβαθμισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Ovi, ενδυναμώνοντας το όραμα της Nokia για τον κλάδο των κινητών, ο οποίος καθορίζεται, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, από την εμπειρία των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και γεωγραφικής θέσης.
  Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης αφορούν:
  · Τα τρία νέα smart phones, το Nokia E7, το Nokia C7 και το Nokia C6, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν το Nokia N8 που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, και να δημιουργήσουν μια νέα οικογένεια προϊόντων Symbian.
  · Την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Symbian, η οποία διαθέτει περισσότερες από 250 νέες λειτουργίες και βελτιώσεις, ενώ διατηρεί παράλληλα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά με τα οποία έχουν εξοικειωθεί εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.
  · Παρουσίαση του Nokia N8, της απόλυτης συσκευής ψυχαγωγίας με την καλύτερη κάμερα στον κόσμο.
  · Την περαιτέρω αναβάθμιση του Ovi Store, η οποία ξεκίνησε με το Nokia N8. Μέσα από ένα ανανεωμένο και πιο φιλικό περιβάλλον, οι χρήστες του θα μπορούν να προμηθεύονται ακόμη περισσότερες μοναδικές και δημοφιλείς εφαρμογές ή παιχνίδια.
  · Την τελευταία beta έκδοση των (δωρεάν) Ovi Maps, με νέες πρόσθετες λειτουργίες για οδηγούς και πεζούς.

  Ένα smartphone για τον καθένα…

  Εκτός από το Nokia N8, η νέα οικογένεια των – ταχύτερων και φιλικότερων- Symbian smartphones περιλαμβάνει:

  · Το Nokia E7 – το απόλυτο smartphone για επαγγελματική χρήση. Εφοδιασμένο με την εφαρμογή Microsoft Mail for Exchange, το Nokia E7 υποστηρίζει σε πραγματικό χρόνο την άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε λογαριασμό εταιρικού email, ενώ ένας συνδυασμός από εφαρμογές υψηλού επιπέδου διασφαλίζουν το απόρρητο της εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Το Nokia E7 διαθέτει οθόνη αφής 4 ιντσών, με ειδική πολωτική επίστρωση για μεγαλύτερη ευκρίνεια, καθώς και πλήρες πληκτρολόγιο, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για τον επαγγελματία και για όσους επιθυμούν να έχουν ένα κινητό τηλέφωνο με σχήμα και μέγεθος κατάλληλο για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων ή διαφανειών. Η λιανική τιμή πώλησης εκτιμάται στα EUR 495, χωρίς φόρους ή τυχόν επιδοτήσεις.

  · Το Nokia C7 – ένα όμορφο και κομψό smart phone σχεδιασμένο να διευκολύνει την κοινωνική δικτύωση, προσφέροντας άμεση ενημέρωση από το Facebook ή το Twitter, αλλά και από τους e-mail λογαριασμούς του Yahoo! ή του Gmail, κατευθείαν στην αρχική οθόνη. Το Nokia C7 διαθέτει οθόνη 3.5 ιντσών, ενώ συνδυάζει εντυπωσιακά τις απαλές σχεδιαστικές γραμμές με υλικά όπως το γυαλί και το ανοξείδωτο ατσάλι. Η λιανική τιμή πώλησης εκτιμάται στα EUR 335, χωρίς φόρους ή τυχόν επιδοτήσεις.

  · Το Nokia C6 – ένα smartphone με ιδιαίτερο στυλ και μικρές διαστάσεις. Εξοπλισμένο με οθόνη αφής που, χάρη στην ειδική πολωτική επίστρωση, διευκολύνει τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους, το νέο Nokia C6 (C6-01) ενσωματώνει τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικτύωσης σε ένα μοντέρνο σχέδιο από γυαλί και ατσάλι. Με το Nokia C6 μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι με το προσωπικό σας email, να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια μέσω του Ovi Music, ή να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια μέσω του Ovi Store. Η λιανική τιμή πώλησης εκτιμάται στα EUR 260, χωρίς φόρους ή τυχόν επιδοτήσεις.

  Ως μέλη της ίδιας οικογένειας smartphone, το Nokia N8, το Nokia E7, το Nokia C7 και το Nokia C6 έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Όλα έχουν κτιστεί επάνω στην νέα έκδοση της Symbian, της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας smartphone στον κόσμο. Παρόλο που διαθέτουν μια σειρά από νέες ή βελτιωμένες λειτουργίες όπως τα πολλαπλά homescreens, η τεχνολογία visual multitasking, η αναγνώριση χειρονομιών (gesture-based interaction), ισορροπούν με τρόπο θαυμαστό την καινοτομία με την απλότητα, καταφέρνοντας να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των ερωτήσεων προς το χρήστη (prompts), αλλά και να διατηρήσουν το οικείο περιβάλλον των κινητών Nokia. Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι μόλις πάρουν στα χέρια τους ένα από τα νέα smartphones, γνωρίζουν στη στιγμή πώς να το χρησιμοποιήσουν. Τέλος, οι χρήστες θα διαπιστώσουν ότι όλα τα νέα smartphones έχουν πρόσβαση στο Ovi Store, διαθέτουν δωρεάν χάρτες Ovi Maps, αλλά και όλες τις υπόλοιπες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων και η κοινωνική δικτύωση. Οι πρώτες παραδόσεις των Nokia E7, Nokia C7 και C6 αναμένεται να ξεκινήσουν πρίν το τέλος του 2010.

  …με περιεχόμενο για όλους

  Η νέα οικογένεια των έξυπνων κινητών Symbian ανοίγει την πόρτα σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο Ovi Store. Μέσα από ένα φιλικότερο περιβάλλον χρήσης και χάρη σε νέες επιλογές, εξασφαλίζεται ταχύτατη πρόσβαση σε δημοφιλείς τίτλους όπως το foursquare, το Angry Birds, το Need for Speed Shift και το Real Golf 2011. Παράλληλα, μαζί με αγαπημένες εφαρμογές όπως το Fring, το Shazam, και το Asphalt 5, το Ovi Store συνεχίζει να διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα τίτλους όπως το Audiotube, το Tesco κα.

  Όσον αφορά τους developers, η κοινή πλατφόρμα Symbian και το περιβάλλον Qt δίνουν τη δυνατότητα εύκολης ανάπτυξης νέων εφαρμογών για smartphone και εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο πληθυσμό συσκευών.

  Ένας ολόκληρος κόσμος, με επίκεντρο τη δική σας θέση

  Η ελεύθερη πρόσβαση στα Ovi Maps, το πληρέστερο σύστημα πλοήγησης πεζών και οδηγών στον κόσμο, ήταν για τα smart phones της Nokia μόνον η αρχή. Με την τελευταία έκδοση beta των Ovi Maps, η διάθεση της οποίας αρχίζει από σήμερα, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να απολαμβάνουν νέες λειτουργίες, αλλά και χάρτες με περισσότερες λεπτομέρειες. Τα Ovi Maps beta διαθέτουν πλέον εικόνα των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, τρένα) σε 85 πόλεις στον κόσμο, πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, ειδοποίηση ασφαλείας (είτε σε mode πλοήγησης, είτε εκτός), πληροφορίες για χώρους στάθμευσης και πρατήρια καυσίμων, και προειδοποίηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Επίσης, διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες αναζήτησης προορισμών, ενώ παράλληλα μπορούν να στείλουν ταχύτατα, μέσω γραπτού μηνύματος ή email, την ακριβή τους θέση σε άλλα κινητά.

  Νέος εξοπλισμός για όσους βρίσκονται σε διαρκή κίνηση

  Μαζί με τα νέα smartphones η Nokia παρουσίασε, επίσης, τα ακουστικά Bluetooth Stereo Headset BH-905i, τα οποία χάρη στην τεχνολογία active noise cancellation εξασφαλίζουν εξαιρετικό ήχο και ξεκούραστη επικοινωνία. Πέντε νέα μοναδικά σχέδια ακουστικών Bluetooth καλύπτουν κάθε χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης οδηγών μέσω φωνητικής καθοδήγησης.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ NOKIA WORLD ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ NOKIA ΕΔΩ

  Related Articles

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles