21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    “Λουκέτο” στους servers του torrent site Demonoid από τις ουκρανικές αρχές με πολιτικό “παρασκήνιο”

    Λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη του αναπληρωτή Ουκρανού Πρωθυπουργού Valery Khoroshkovsky στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας έκλεισε τους servers του Demonoid, ενός δημοφιλούς torrent site, καθιστώντας την ιστοσελίδα μη λειτουργική.

    Όπως σημειώνει το Torrentfreak, μάλιστα, η κίνηση αυτή έγινε σε μία προσπάθεια της ουκρανικής κυβέρνησης να αποδείξει στις ΗΠΑ ότι λαμβάνει σοβαρά τα ζητήματα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η χώρα φαίνεται ότι έχει υποσχεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα βελτιώσει τη στάση και τις προσπάθειές της για την επιβολή πνευματικών δικαιωμάτων και φαίνεται ότι το κλείσιμο του Demonoid αποτελεί το “δώρο” της ενόψει της επίσκεψης του Ουκρανού πρωθυπουργού.

    Το κλείσιμο των servers του Demonoid γίνεται μερικές μέρες μετά από μία εκτεταμένη DDoS επίθεση στο site. Τελικά, όμως, τα προβλήματα σ’ αυτό αποδείχθηκαν κάθε άλλο παρά προσωρινά. Και από ό,τι φαίνεται, οι αντιδράσεις γύρω από το “παρασκήνιο” που κρύβεται πίσω από ακόμη μία “φίμωση” σε torrent site θα είναι και πάλι έντονες…

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles