21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Άποψη: Δεν είναι έκπληξη. Τα Windows Phone έχουν ενδιαφέρον για τους developers

    Όχι Άγγελε, όχι Χριστίνα, δεν απαντώ στα πειράγματά σας που διαθέτω Windows Phone και έως τώρα αισθανόμουν ως “μυημένη μειοψηφία” :)

    Ήρθε στο φως της δημοσιότητας μελέτη με την συνεργασία της γνωστής IDC, που προσδιορίζει (μεταξύ άλλων) το ενδιαφέρον των κατασκευαστών εφαρμογών στην πλατφόρμα των Windows Phone και μάλιστα, πολύ περισσότερο από την RIM. Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον των developers για την πλατφόρμα της Microsoft αγγίζει το 38%. Στην πρώτη θέση φυσικά βρίσκεται το iOS με ποσοστό ενδιαφέροντος το 91%, το Android για smartphones, αγγίζει το 83% ενώ σημειώστε πως το HTML5 συγκεντρώνει το 66% του ενδιαφέροντος των developers, ανάμεσα σε 1798 άτομα που απάντησαν.

    Προς τι η έκπληξη όμως με τα Windows Phone; Μεταξύ μας; Ναι, δεν είναι Android και δεν είναι iOS. Συγκριτικά με τα καθιερωμένα λειτουργικά, τα Windows Phone είναι μία “καινούρια’ πλατφόρμα. Υπολείπεται της ποικιλίας των εφαρμογών που έχουν τα υπόλοιπα, αλλά ας σταθούμε λίγο σε μία λογική σκέψη. Τα Windows Phone, άρχισαν να αφορούν τον υπόλοιπο κόσμο μόλις μετά το Mango Update, όταν απέκτησαν πολύγλωσση υποστήριξη.

    Όσο κι αν η Αμερικανική αγορά κάνει τον κόσμο να γυρίζει, ας μην ξεχνάμε πως οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων απευθύνονται σε μία ευρύτερη αγορά. Αυτή η αγορά απευθύνεται σε Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανόφωνους, Ασιάτες, ακόμα κι εμάς… τους Έλληνες. Άρα, δεν υπήρχε περίπτωση να υιοθετήσουν μία πλατφόρμα που δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει το προϊόν τους “έτοιμο” για όλους, ή καλύτερα, τους περισσότερους σε αυτό τον κόσμο.

    Τι λέω; Μα πως το “κοντέρ” για τα Windows Phone, αρχίζει να μετράει από τώρα. Και ειδικά μετά την έναρξη της συνεργασίας Microsoft – Nokia αλλά και το release πολύ περισσότερων συσκευών Windows Phone. Οι develpers απευθύνονται σε πολύ περισσότερους χρήστες, άρα αναμένουν μεγαλύτερη αναγνώριση και κέρδος, αλλά και η πλατφόρμα των Windows Phone καλείται να αποδείξει ότι είναι σοφότερη μετά τα παραδείγματα και τις πρακτικές των άλλων λειτουργικών και μπορεί να γίνει καλύτερη. Τόσο στην τελική χρήση για εμάς, όσο και στην εμπορική και δημιουργική δραστηριοποίηση για τους developers.

    Διαφωνείτε;

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles