19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δεν εμπιστεύεται τις γυναίκες το Amazon

    Τι κι αν το όνομά του παραπέμπει στις Αμαζόνες, τις θρυλικές πολεμίστριες της ελληνικής μυθολογίας που ξεπάτωσαν πρώτα ο Ηρακλής και έπειτα οι υπόλοιποι Έλληνες στον Τρωικό Πόλεμο; Το Amazon δεν δείχνει να… συγκινείται απ’ αυτό, αφού, όπως διέρρευσε από πηγή εντός της εταιρείας, ελάχιστες είναι οι γυναίκες στις τάξεις των στελεχών της υπηρεσίας και μάλιστα καμία απ’ αυτές δεν αναφέρει απ’ ευθείας στον Jeff Bezos, διευθύνοντα σύμβουλο του Amazon.

    al-bundy

    Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, ο Bezos έχει μια ομάδα από 12 επίλεκτους διευθυντάδες –που είναι κι οι μόνοι που έχουν απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί του- η οποία είναι γνωστή ως S Team (από το Senior Team). Αυτή αποτελείται μόνο από άνδρες χωρίς την παραμικρή πιθανότητα προσθήκης γένους θηλυκού. Από εκεί και πέρα, στους επικεφαλής της S Team αναφέρονται απ’ ευθείας άλλα 132 στελέχη του Amazon που διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Ε, απ’ αυτά, γυναίκες είναι οι 31: 13 έχουν θέση executive assistant και 18 έχουν θέση senior manager.

    Με άλλα λόγια μόλις το 15% των στελεχών της ανώτερης κλίμακας της ιεραρχίας της Amazon είναι γυναίκες. Το γεγονός ότι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας υπάρχουν και δύο μέλη γένους θηλυκού (αλλά και πάλι χωρίς εκτελεστική εξουσία) δεν βελτιώνει την κατάσταση.

    «Στο Amazon υπάρχει η αίσθηση πως ένα γυάλινο ταβάνι εμποδίζει τις γυναίκες που θέλουν να ανέβουν πάνω από το επίπεδο του senior manager», είπε στον Guardian πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της. «Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι αν και η Amazon είναι σε γενικές γραμμές μία εταιρεία που διαρκώς προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα καινοτομώντας, αποτυγχάνει να ανταποκριθεί σε θέματα ισότητας στο περιβάλλον εργασίας. Το Amazon έχει πρόβλημα με τις γυναίκες και αυτό πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε.

    Για την ιστορία η πιο ισχυρή γυναίκα στις τάξεις του Amazon είναι η Shelley Reynolds, επικεφαλής του τμήματος λογιστηρίου και μία εκ των 10 πιο δυναμικών στελεχών σύμφωνα με το ετήσιο report της εταιρείας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles