14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως φτιάχτηκαν οι ήχοι των δεινοσαύρων στο Jurassic World

    Πως ακούγονταν οι δεινόσαυροι όταν θύμωναν και διέλυαν τα πάντα στο διάβα τους; Και πως αλήθεια φτιάχνεις αυτούς τους ήχους όταν δεν τους έχους ακούσει ποτέ στην πραγματικότητα; Οι sound designers Pete Horner και Al Nelson δίνουν μοναδικά tips για τα sound effects του Jurassic World, κάνοντας αποκαλύψεις που σίγουρα δεν θα περίμενε κανείς όταν βλέπει τον τεράστιο δεινόσαυρο να “βρυχάται” στη μεγάλη οθόνη.

    jurrasic world

    Η ομάδα ήχου του Jurassic World ηχογράφησε πάρα πολλά ζώα, από λιοντάρια και γουρούνια, μέχρι δελφίνια και μαϊμούδες και από εκεί και πέρα αυτοσχεδίασε με πολύ υψηλές συχνότητες για να φτιάξει τον ήχο του κάθε προϊστορικού ζώου, προσπαθώντας να ξεχωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο ο ένας από τον άλλον.
    Σε συνέντευξη που έδωσαν πρόσφατα στο Vulture έκαναν λόγο για απίστευτα τρικ. Τι ακούγεται για παράδειγμα όταν δύο βελοσιράπτορες προσπαθούν να επικοινωνήσουν; Δύο χελώνες που ζευγαρώνουν! Και τι κρύβεται πίσω από τον τρομερό βρυχηθμό του κυρίαρχου T.Rex; Ένα μωρό ελέφαντας! Παίρνεις τον ήχο που κάνει και τον επιβραδύνεις πολύ και ιδού το “τέρας”. Η συγκεκριμένη τεχνική έλυσε πολλές φορές τα χέρια των δύο sound designers, ένα κόλπο που είχαν ξεσηκώνει από τον Ben Burtt, έναν μεγάλο μέντορα όσο αφορά θέματα του ήχου που έχει μεγαλουργήσει στις ταινίες του Star Wars.
    Διαβάστε την συνέντευξή και δείτε και το παρακάτω video και δείτε πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει σ’ έναν sound designer ένας κύκνος, ένα μωρό κουκουβάγια ή ακόμα και οι λαρυγγισμοί ενός φίλου σου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles