21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Πώς προσπαθείς να καταπολεμήσεις ένα ιό στο σύστημά σου; Πετάς όλα τα mouse και τα keyboards

    Ας μιλήσουμε για το απευκταίο ενδεχόμενο: έχετε κολλήσει ιό. Τι θα κάνετε; Θα πετάξετε το ποντίκι σας για να μην κολλήσουν οι υπόλοιποι στο σπίτι; Το πληκτρολόγιο; Την τηλεόραση; Όλα; Γελάτε μέχρι τώρα; Ε, ένα ολόκληρο υπουργείο στις ΗΠΑ αυτό έκανε. Κατάστρεψε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας 170 χιλιάδων δολαρίων γιατί… ε τι να πούμε τώρα. Γιατί έτσι.

    double-facepalm1

    Το σκεπτικό τους ήταν εντελώς δημοσιο-υπαλληλίστικο. Είχαν ένα συγκεκριμένο budget ύψους 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την ψηφιακή προστασία και διαχείριση του υπουργείου. Από αυτά, 170 χιλιάδες δολάρια ήταν ο προϋπολογισμός του έτους για αναλώσιμα του είδους: ποντίκια, πληκτρολόγια, τηλεοράσεις και άλλα. Ενώ ήξεραν πως μόνο δύο από τις συσκευές είχαν επηρεαστεί από το malware, κατέστρεψαν – πέταξαν όλο αυτό το υλικό γιατί… έγινε παρανόηση στις διαδικασίες. Ενώ το ήξεραν πως ήταν μόνο δύο!

    Η αποκάλυψη έγινε μετά από έλεγχο επί του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και από τη μεριά του, παρά όλο το παραπάνω, του Υπουργείο δήλωσε έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ψηφιακές προκλήσεις του μέλλοντος (δηλαδή, του επόμενου προϋπολογισμού). Με τέτοιες ιστορίες, πολύ αμφιβάλλουμε όμως…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles