13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δες ζωντανά την παρουσίαση του βιβλίου «Ξαναφτιάχνοντας μία γειτονιά»

    Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος είχε ένα όραμα, όχι σαν αυτά τα οράματα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί στις ομιλίες τους και ξεχνούν την επόμενη μέρα της εκλογής τους, ένα πραγματικό όραμα: να αναστήσει την ομάδα των παιδικών του χρόνων, τον αθλητικό σύλλογο «Πρωτέας» και μαζί να δώσει νέα πνοή σε μια γειτονιά, στη γειτονιά του, στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα.

    Ο Δημήτρης έκανε το όνειρο του πράξη και σήμερα ο Α.Ο. Πρωτεύς, έχει περισσότερα από 200 παιδιά (παιδιά της γειτονιάς) στις Ακαδημίες του.

    Η ιστορία του Δημήτρη μοιάζει σαν εκείνες που βλέπουμε στον κινηματογράφο και μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, μόνο που αυτή η ιστορία είναι αληθινή.

    Πως κατόρθωσε ένας νέος 25 ετών να γίνει πρόεδρος αθλητικού σωματείου στην Ελλάδα; Τι κίνητρο είχε να το κάνει;

    Σε παλαιότερη συνέντευξη του στα Νέα, ο Δημήτρης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ο καθένας μας πρέπει να δει πώς θα αλλάξει τον δικό του κόσμο. […] Αν εγώ φτιάξω τη γειτονιά μου, εσύ φτιάξεις τη γειτονιά σου, ο άλλος φτιάξει τη γειτονιά του, θα έχουμε φτιάξει μια πόλη και αν φτιαχτούν όλες οι πόλεις, θα έχει φτιαχτεί η χώρα.» («Τα Νέα», 12/3/2011) .

    Το όραμα, τα κατορθώματα, τις ελπίδες, τις ανησυχίες, τον τρόπο μεταφέρει ο Δημήτρης Κυριακόπουλος στις σελίδες του βιβλίου του « Ξαναφτιάχνοντας Μία Γειτονιά – Το Παράδειγμα του Πρωτέα» που παρουσιάζει σήμερα(6 Μαρτίου) ο ίδιος στο κατάστημα Public, στο Σύνταγμα, στις 20:00 το βράδυ, κι εσύ θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σε live streaming:

    Αναζητήστε το “Ξαναφτιάχνοντας μία γειτονιά” στα βιβλιοπωλεία για να δείτε πως κάποια πράγματα δεν είναι και τόσο ακατόρθωτα…book-cover-proteas

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles