22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δες το αυτοκίνητο της Toyota που μοιάζει με ένα τεράστιο smartphone

    Ο πρόεδρος της Toyota παρουσίασε ένα φουτουριστικό prototype αυτοκίνητο, το οποίο παραπέμπει σε ένα τεράστιο smartphone, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τα σημεία υπεροχής της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, λίγο πριν τη συμμετοχή της σε μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στο Τόκιο.

    O πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Akio Toyoda -σε pre-show που πραγματοποίησε η Toyota σχετικά με το τι θα δείξει στην έκθεση- επέλεξε να δώσει έμφαση στο πειραματικό Fun-Vii, το οποίο αποκάλεσε “ένα smartphone σε τέσσερις τροχούς”.

    Το αυτοκίνητο λειτουργεί σαν ένας προσωπικός υπολογιστής και επιτρέπει στους οδηγούς να εκτελέσουν διάφορες λειτουργίες, όπως π.χ. να συνδεθούν με αντιπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, με ένα απλό άγγιγμα στην “πόρτα αφής” του.

    Διαθέτοντας αρκετές personalized λειτουργίες, σας επιτρέπει να μεταβάλλετε το περιεχόμενο που εμφανίζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του, με την ίδια ευκολία που μπορείτε να κατεβάζετε μία εφαρμογή. Για παράδειγμα, όλο το “σώμα” του οχήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν… οθόνη, με το περιεχόμενο, αλλά και το χρώμα της, να αλλάζουν.

    Και το εσωτερικό του όμως μπορεί να λειτουργήσει δυνητικά ως… οθόνη, εμφανίζοντας, για παράδειγμα, πληροφορίες πλοήγησης, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας “επαυξημένης πραγματικότητας”. Επιπλέον, το σύστημα navigation του οχήματος μπορεί να παρέχει στους επιβάτες πληροφορίες οδήγησης μέσα από ένα φωνητικό interface.

    Το Fun Vii μπορεί επίσης να επικοινωνεί με κοντινά οχήματα –εντοπίζοντας, για παράδειγμα, αυτοκίνητα που σας έχουν πλησιάσει επικίνδυνα ή βρίσκονται στη νεκρή γωνία σας- αλλά και να συνδέεται με φίλους σας που οδηγούν κοντά σας.

    Κάποιες από τις λειτουργίες του σας επιτρέπει να τις χειρίζεστε και με τη βοήθεια ενός smartphone ή άλλης συσκευής επικοινωνίας. Σας επιτρέπει ακόμη να ενημερώνετε το software του multimedia συστήματος που διαθέτει, ώστε να είναι πάντα updated με τα τελευταία applications.

    “Ένα αυτοκίνητο πρέπει να απευθύνεται στα συναισθήματά μας” δήλωσε ο Toyoda,  κατά την παρουσίαση, χρησιμοποιώντας τη γιαπωνέζικη φράση  “waku waku doki doki”, που περιγράφει μία “καρδιά που φτερουγίζει από αναμονή”

    Το περίπτερο της Toyota θα είναι, πάντως, έτσι κι αλλιώς, μία μεγάλη ατραξιόν στην εξαμηνιαία έκθεση των αυτοκινητοβιομηχανιών στο Τόκιο.

    Η εταιρεία θα παρουσιάσει, επίσης και ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος, καθώς και μία πιο light version του δημοφιλούς υβριδικού της μοντέλου, Prius.

    Το ηλεκτρικό όχημα της Toyota με την ονομασία FT-EV III, είναι ακόμη σε concept ή δοκιμαστική έκδοση, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η τιμή του. Θα είναι σχεδιασμένο για μικρές διαδρομές και θα μπορεί να διανύσει 105 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

    Όσο για το νέο μικρό “υβριδικό” θα ονομαστεί Aqua στην Ιαπωνία και θα βγει στην αγορά τον επόμενο μήνα, χωρίς βέβαια να έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα περάσει τα σύνορα. Πάντως, εκτός της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα λανσαριστεί και αυτό με το brand name “Prius”.

    Πηγή: Huffington Post, ΔΤ Toyota

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles