16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δεσμεύουν τα κονδύλια για μετοχοποίηση της CYTA

    cyta

    Μπλόκο σε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση ή μετοχοποίηση της CYTA βάζει εκ νέου η πλειοψηφία των κομμάτων της βουλής, όπως διεφάνη κατά τη χθεσινή συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής του προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου για το 2020. Συγκεκριμένα, τρία κόμματα, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι ξεκαθάρισαν πως θα προχωρήσουν σε καταψήφιση ή δέσμευση του κονδυλίου των 500 χιλιάδων ευρώ, που ενσωματώθηκε  στον προϋπολογισμό με σκοπό τη διενέργεια μελέτης ενδεχόμενης μετοχοποίησης της ΑΤΗΚ.

    Κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2020 και του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου για το 2021-22, η Πρόεδρος της Cyta, Ρένα Ρουβιθά Πάνου, ανέφερε ότι οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό έχουν ως βάση την εξαιρετικά σημαντική κερδοφορία της Cyta που σημειώθηκε κατά το 2018. Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα μετά τη φορολογία για το 2018 ανήλθε σε €60,6 εκ, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο κερδοφορίας της τελευταίας επταετίας.

    Επιπρόσθετα, όπως ανέφερε, με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, το μετά φόρων πλεόνασμα για το 2019 υπολογίζεται ότι θα υπερβεί σημαντικά το προϋπολογιζόμενο, με τα έξοδα λειτουργίας να αναμένονται χαμηλότερα από τα προϋπολογιζόμενα και τα έσοδα να προβλέπονται σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα. Για το 2019, είπε, αναμένεται όχι μόνο σταθεροποιητική αλλά και αυξητική τάση στα συνολικά έσοδα του Οργανισμού για το 2019, ανατρέποντας την τάση μείωσης εσόδων των τελευταίων χρόνων.

    Συγκεκριμένα, το προϋπολογιζόμενο πλεόνασμα μετά τη φορολογία για το 2020 ανέρχεται σε €35,7 εκ, με τα αποτελέσματα για το 2021 και 2022 να προβλέπονται σε παρόμοια επίπεδα.

    Η Πρόεδρος της CYTA ανέφερε ότι τα συνολικά έσοδα στον Προϋπολογισμό για το 2020 ανέρχονται στα €349,1 εκ σε σύγκριση με €340,4 εκ στον Προϋπολογισμό του 2019, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ανοδική πορεία στα προϋπολογισθέντα έσοδα που αυξάνονται κατά 2,6%.

    Σημείωσε επίσης ότι, παρατηρούνται σταθεροποιητικές τάσεις στα μερίδια αγοράς της Cyta στις βασικές κατηγορίες υπηρεσιών στις οποίες δραστηριοποιείται, όπου διατηρεί σθεναρά το ποσοστό της σε επίπεδα πέραν του 50%, τόσο στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία, όσο και στο διαδίκτυο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles