25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Destination: Mars. Η NASA και η Microsoft σας πηγαίνουν αυτό το καλοκαίρι ένα ταξίδι στον Άρη!

    Έχετε δει ποτέ στο όνειρό σας ότι είστε αστροναύτης και κάνετε ένα ταξίδι στον Άρη; Αν το θέλετε πολύ, τα κακά νέα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας στη διάρκεια της ζωής σας, τα καλά νέα είναι όμως ότι η NASA συνεργάζεται με τη Microsoft για να σας προσφέρει το next best thing – που ονομάζεται Destination: Mars!

    nasa-microsoft

    Ένα mixted-reality project που θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι και θα προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον Κόκκινο Πλανήτη, χρησιμοποιώντας το Microsoft HoloLens στο Kennedy Space Center στη Florida.

    To project χρησιμοποιεί δεδομένα χαρτογράφησης και εικόνες από το ρομποτικό όχημα Curiosity rover της NASA, το οποίο βρίσκεται στον Άρη από το 2012. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις διάφορες περιοχές που η NASA έχει μελετήσει στον Άρη σε μια οργανωμένη VR ξενάγηση από ένα… ολόγραμμα του Buzz Aldrin, ενός από τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στην επιφάνεια της σελήνης.

    buzz

    Στην ανάπτυξη του Destination: Mars συνέβαλε ένα εργαλείο της Microsoft που ονομάζεται OnSight και η NASA έχει χρησιμοποιήσει για να κατευθύνει το Curiosity rover. Το λογισμικό επιτρέπει στους ερευνητές της NASA να καθορίσουν τις περιοχές στον Άρη που το Curiosity πρέπει να πάει ακολούθως, επιλέγοντας γεωλογικούς σχηματισμούς στην επιφάνεια.

    Η πρώτη επίδειξη του “Destination: Mars” γίνεται για τους τυχερούς επισκέπτες του Build 2016 Conference αυτές τις μέρες στο San Francisco.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles