20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αρκετοί developers γυρίζουν την πλάτη στο Google Glass project!

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Google αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την τεχνολογία Google Glass, καθώς πασχίζει ώστε να κάνει τα smart γυαλιά της ελκυστικά στον μέσο καταναλωτή. Οι λόγοι που τα Google Glass δεν περπατάνε στην αγορά είναι πολλοί, όμως τώρα η Google έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς αρκετοί developers έχουν αρχίσει να στρέφουν την πλάτη τους απέναντι στα high-tech γυαλιά της Google. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το Reuters, 9 στους 16 developers έχουν ήδη σταματήσει να αναπτύσσουν εφαρμογές ειδικά για τα γυαλιά της Google.

    googleglass

    Στην απόφαση αυτή των developers έχουν σίγουρα παίξει ρόλο οι χαμηλές πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι γενικότεροι περιορισμοί των Google Glass. Επιπλέον, τα Google Glass παρόλο που διατίθενται στην αμερικανική αγορά (όπου χρειάζεσαι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.500 ευρώ για να τα αγοράσεις), ουσιαστικά στην πραγματικότητα αποτελούν ένα προϊόν που  βρίσκεται ακόμη σε φάση beta. Ενδεικτικό είναι ότι πολλά Google Glass πωλούνται στο eBay με τιμή πολύ χαμηλότερη από την κανονική, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος μάλλον δεν βλέπει και με καλό μάτι την προοπτική αγοράς τους. Εκεί βέβαια που τα Google Glass έχουν καταφέρει να πείσουν τους χρήστες είναι κυρίως σε εφαρμογές που σχετίζονται με τον επαγγελματικό και εκπαιδευτικό χώρο. Για παράδειγμα, οι φοιτητές της ιατρικής του πανεπιστημίου Irvine χρησιμοποιούν τα εξελιγμένα γυαλιά της Google για να παρακολουθούν καλύτερα τις ιατρικές επεμβάσεις που γίνονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

    google-glass-cover

    Σύμφωνα με τον Chief Executive της Little Guy Games, Tom Frencel, το πρόβλημα με τα smart γυαλιά της Google οφείλεται στην χαμηλή βάση χρηστών, καθώς όπως δήλωσε εάν είχαν τα Google Glass στην κατοχή τους 200 εκατομμύρια users, τότε η κατάσταση και η αντιμετώπιση από τους developers θα ήταν εντελώς διαφορετική. Πάντως, η Google δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει στο άμεσο μέλλον την προσπάθεια για να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Το ζήτημα είναι ότι όταν δεν υπάρχει υποστήριξη στο software, τότε ένα προιόν hardware όσο καλό και εάν είναι, έχει ημερομηνία λήξης…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles