16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Devolo dLAN 1200 + WiFi ac Review: Ταχύτητα και ποιοτικό Internet παντού!

    H Devolo είναι μία εταιρεία που μας έχει συνηθίσει σε μία σειρά από έξυπνες και ποιοτικές λύσεις, οι οποίες κυριολεκτικά μπορούν να λύσουν τα χέρια των users. Μία από αυτές τις λύσεις είναι και το εξελιγμένο Devolo dLAN 1200 + WiFi ac Starter Kit, το οποίο βασίζεται στη νέα γενιά των Powerline gigabit Wi-Fi adaptors που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέσουν τους συγκεκριμένους αντάπτορες σε μία οποιαδήποτε πρίζα, ενδυναμώνοντας το σήμα του οικιακού Internet είτε μέσω του δικτύου ρεύματος (όπου η δοκιμασμένη τεχνολογία MIMO επιτρέπει ταχύτητες έως και 1.2 Mbps), είτε μέσω ασύρματης επικοινωνίας Wi-Fi (στα 2.4 και 5GHz). Το Devolo dLAN 1200 είναι προορισμένο για να βελτιώσει την Home Internet εμπειρία σας και όπως θα δούμε και παρακάτω, πετυχαίνει το σκοπό του με άνεση και στυλ

    Devolo Dlan_3

    Απλότητα, ευχρηστία και αξιοπιστία!

    H συσκευασία του Devolo dLAN 1200 περιλαμβάνει δύο Powerline adaptors (dLAN 1200 μαζί με τον dLAN 1200+WiFi ac), το στάνταρ ethernet cable και φυσικά τα manuals της συσκευής. Όπως θα διαπιστώσετε στον dLAN 1200+WiFi ac αντάπτορα υπάρχουν δύο έξτρα LAN ports που επιτρέπουν την σύνδεση συσκευών με τον παραδοσιακό καλωδιωμένο τρόπο, ενώ παράλληλα η ενσωματωμένη πρίζα (η οποία μπορεί να σηκώσει έως 3000 Watts) διαθέτει ειδικό σύστημα προστασίας για παιδιά.

    Devolo Starter Kit

    Μάλιστα, μέσω της τεχνολογίας WiFi Move σας δίνεται η δυνατότητα να συνδέσετε εύκολα και άλλους dLAN adaptors της Devolo για μέγιστη δυνατή κάλυψη, ενώ παράλληλα δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι το προϊόν της Devolo βασίζεται στην τεχνολογία Devolo Range+, η οποία αξιοποιεί στο έπακρον και τις τρεις γραμμές του κυκλώματος, χαρίζοντας σας έτσι το maximum σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση και την ταχύτητα του δικτύου που θα στήσετε.

    Devolo Dlan_7

    Αυτό που κάνει το προϊόν της Devolo ξεχωριστό είναι η μεγάλη ευκολία χρήσης που το διακρίνει, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να στήσετε εύκολα και γρήγορα το οικιακό σας δίκτυο, χωρίς κοπιαστικά και ακαταλαβίστικά settings, αλλά και υποχρεωτική εγκατάσταση σύνθετων εφαρμογών. Μέσω απλών βημάτων που αναγράφονται στο κατατοπιστικότατο manual θα είστε έτοιμοι να σερφάρετε στο net χωρίς περιορισμούς, απλώνοντας την εμβέλεια του οικιακού δικτύου σας  και πετυχαίνοντας με ευκολία το όνειρο του κάθε high-end Internet user που δεν είναι άλλο από το να υπάρχει Internet ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του σπιτιού.

    Devolo Dlan_6

    Κοιτάζοντας τους δύο adaptors,  η πιο απλή μονάδα 1200+ (διαστάσεις  130x66x42mm) διαθέτει μία θύρα Gigabit LAN, ένα WPS button στην πλαϊνή της πλευρά και ένα status LED που δηλώνει την κατάσταση της συσκευής. Όσον αφορά τη δεύτερη μονάδα που περιλαμβάνεται στο Starter kit (1200+WiFi ac) οι διαστάσεις της ανέρχονται στα 152x76x40mm και έρχεται με δύο LAN θύρες, ένα reset button καθώς επίσης και δύο buttons που αποτελούν το WPS Encryption (το εν λόγω κουμπί σας βοηθάει ώστε να ασφαλίσετε το Wi-Fi δίκτυο σας με χαρακτηριστική ευκολία) και το Wi-Fi button. Πριν ξεκινήσετε βέβαια την εγκατάσταση και συνδέσετε τους δύο αντάπτορες στο ρεύμα,  αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να σημειώσετε σε μία κόλλα χαρτί τα Security ID, MAC address και Wi-Fi key τα οποία αναγράφονται στο πίσω τμήμα των adaptors, καθώς είναι στοιχεία που θα τα χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης.

    Devolo Dlan_4

    Η εφαρμογή Devolo Cockpit… όλα τα λεφτά!

    Όπως τονίσαμε η ευκολία χρήσης του Devolo dLAN 1200+ είναι το μεγαλύτερο ατού της συσκευής και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα και η καλοστημένη εφαρμογή Devolo Cockpit, η οποία δίνει στον user τον πλήρη έλεγχο της συσκευής του, αλλά και όλων των συνδεδεμένων προϊόντων της Devolo. Αν και η εγκατάσταση της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν κρίνεται απαραίτητη, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη, καθώς παρακολουθεί την απόδοση του οικιακού δικτύου στο σύνολο του, ενώ παράλληλα προσθέτει μία σειρά από parental features που ουσιαστικά δίνουν τη δυνατότητα στον γονιό να ελέγξει τη χρονική διάρκεια που το Internet θα είναι διαθέσιμο, μία λειτουργία που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που οι γονείς διαπιστώνουν ότι το βλαστάρι τους το έχει… παρακάνει με το net surfing. Παράλληλα, κυκλοφορεί και μία mobile έκδοση της συγκεκριμένης εφαρμογής, η οποία υποστηρίζει iOS και Android συσκευές και ουσιαστικά το εν λόγω app βοηθάει στο καλύτερο συντονισμό τoυς με το οικιακό δίκτυο . Σε γενικές γραμμές, αυτό που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα είναι ότι και η εφαρμογή Devolo Cockpit (την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε από το επίσημο site), διακρίνεται για τη μοναδική ευκολία χρήσης και για το πλήθος των features που προσφέρει στον χρήστη.

    Devolo Dlan_2

    Home network… done the right way!

    Κάποτε το να στήσεις ένα οικιακό δίκτυο ήταν ένας μικρός μπελάς, ωστόσο στη σημερινή εποχή τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί σε τεράστιο βαθμό και σίγουρα το Starter Kit της Devolo είναι ένα προϊόν που βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Με αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής και μοναδικές επιδόσεις πρόκειται για μία από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία του που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το kit της Devolo στοιχίζει  από 165 – 175 ευρώ και η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα που θα δώσετε θα αποτελέσουν “επένδυση“.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles