21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Devolo dLAN 500 duo: Ίντερνετ όπως λέμε… ρεύμα!

    Κάθε νοικοκύρης που σέβεται τον εαυτό του, φροντίζει να εξοπλίσει το σπιτικό του με τρία βασικά –στην καθημερινότητά του- πράγματα: εσπρεσιέρα, πολυθρόνα με υποπόδιο και ασύρματο ίντερνετ.

    Όχι, σοβαρά, σκέψου: υπάρχει περίπτωση να επισκεφθείς φιλικό σου σπίτι και να μην υπάρχει Wi-Fi; Και στην πιο σπάνια κι από εμφάνιση του Μάκη Ψωμιάδη άνευ πούρου περίπτωση που οι φίλοι σου δεν έχουν Wi-Fi (γιατί έχουν μετακομίσει πρόσφατα και δεν τους το ‘χουν συνδέσει ακόμα), θα ‘χεις να επιλέξεις μεταξύ των υπολοίπων 10-15 δικτύων της πολυκατοικίας –όσα και τα διαμερίσματά της.

    Ε, για τα επόμενα λεπτά ξέχνα το Wi-Fi. Θες σήμα, ισχύ, βαρβατίλα. Να «καρφώνεις» το καλώδιο στο πίσω μέρος του laptop και να ξέρεις ότι από τούδε και στο εξής, έχεις δίκτυο/ίντερνετ. Σκοπεύω να σου μιλήσω για κάτι διαφορετικό, βλέπεις: το LAN over AC ή power. Μέχρι τώρα, για τη δημιουργία ενός ενσύρματου –οικιακού ας πούμε- δικτύου απαιτείτο ένα hub και πληθώρα καλωδίων που έτρεχαν κατά μήκος του σπιτιού, καταλαμβάνοντας γωνίες, κάσες και πηχάκια προκειμένου να φέρουν το δίκτυο και το ίντερνετ σε κάθε δωμάτιο. Sooooo 90s…

    IMG_0423

    Αγαπημένε αναγνώστη, σε περίπτωση που θες να στήσεις ένα αξιόπιστο και ευέλικτο ενσύρματο δίκτυο μία είναι η λύση! Το LAN over AC ή power δημιουργεί access points συνδέοντάς τα μέσω της καλωδίωσης του ηλεκτρικού ρεύματος του χώρου σου! Ω ναι: τα καλώδια του ρεύματος μετατρέπονται σε καλώδια δικτύου, εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες του δικτύου σου. Είσαι δε σε θέση να δημιουργείς access points χρησιμοποιώντας τις πρίζες στους τοίχους!

    Η λύση της devolo

    IMG_0417

    Το devolo dLAN 500 duo είναι μία τέτοια (LAN over power) πρόταση που ξεχωρίζει για αρκετούς λόγους. Κατ’ αρχάς είναι προσιτή σε όλους: με λιγότερα από 55€ παίρνεις δύο ανταπτοράκια πρίζας με δύο θύρες LAN το καθένα –υποστηρίζουν ταχύτητες έως και 500 Mbps. Επίσης, είναι απίστευτα εύκολα στο στήσιμο: το ένα το συνδέεις στο router σου και στην πρίζα και το άλλο οπουδήποτε αλλού στο σπίτι –σε πρίζα πάντα, προφανώς. Μέσα σε δευτερόλεπτα… τατάαααν, έχεις ίντερνετ! Τόσο απλά. Χωρίς καμία άλλη κίνηση. Εννοείται πως μπορείς να έχεις τα access points σου οπουδήποτε στον χώρο (φτάνει να συνδέονται μέσα από το ίδιο ηλεκτρικό κύκλωμα) ενώ αν θες, είσαι σε θέση να προσθέσεις και τρίτο, και τέταρτο ανταπτοράκι, διευρύνοντας έτσι το δίκτυό σου!

    IMG_0424

    Κάπως έτσι λοιπόν και χωρίς πολλά-πολλά, το δίκτυό σου στήνεται, υποστηρίζοντας μάλιστα πληθώρα… κινητών access points! Εννοείται ότι στην «επιχείρηση» το router εξακολουθεί να αποτελεί την «καρδιά» του όλου συστήματος αφού συν τοις άλλοις από εκεί πηγάζει (εφ’ όσον υποστηρίζεται κάτι τέτοιο) το ασύρματο ίντερνετ. Σε περίπτωση που δεν θες δε να χάσεις τις πρίζες σου, τότε υπάρχει και η πρόταση του dLAN 500 duo+ όπου τα ανταπτοράκια βγάζουν εκτός από δύο θύρες LAN το καθένα, και μία πρίζα.

    Αν λοιπόν ψάχνεις έναν αξιόπιστο και συνάμα προσιτό τρόπο να επεκτείνεις το οικιακό σου δίκτυο από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και απ’ την κουζίνα στο… πατάρι, ρίξε μια ματιά στο συστηματάκι της Devolo. Θα σε βολέψει, θα σου λύσει τα χέρια και εν τέλει, θα σου «σβήσει» μια για πάντα τον πονοκέφαλο του δικτύου στον χώρο σου.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles