19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    devolo Magic: Η «μαγεία» του οικιακού δικτύου με ταχύτητες δεδομένων έως και 2.400 Mbps

    devolo-Magic-2-WiFi-Multiroom-Kit_Picture3_small

    Μια νέα σειρά Wi-Fi powerlines, τα Devolo Magic, παρουσίασε πρόσφατα στην κυπριακή αγορά η Devolo. Πρόκειται για τα devolo Magic 1 και Magic 2, που είναι διαθέσιμα σε LAN και WiFi.

    Οι νέοι high-end προσαρμογείς παρέχουν ταχύτητες δεδομένων έως και 2.400 Mbps (αντί των 1.200 Mbps που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα). Το γεγονός αυτό τα καθιστά από τα γρηγορότερα προϊόντα Powerline στην αγορά, προσφέροντας μια άριστη εμπειρία χρήσης για όλες τις σύγχρονες εφαρμογές πολυμέσων. Δεν σταματά όμως εδώ η Devolo. Παρέχει και επαρκείς πόρους για την ψυχαγωγία του αύριο, αφού τα προϊόντα καθιστούν πλέον δυνατή τη μετάδοση πολλαπλών βίντεο παράλληλα ποιότητας 4Κ ή ακόμα και 8Κ σε όλο το σπίτι χωρίς απώλειες στην ποιότητα. Οι εφαρμογές virtual reality που ουσιαστικά “τρέφονται” με data, αλλά και τα online παιχνίδια υψηλής ταχύτητας είναι μια πραγματικότητα, όπως είναι και η σταθερή πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που βασίζονται σε cloud, για όσους εργάζονται στο σπίτι.

    Ειδικότερα, το high-end μοντέλο devolo Magic 2 WiFi, είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες LAN Gigabit και γρήγορο WiFi ac με λειτουργικότητα Mesh, ενώ το devolo Magic 2 LAN προσφέρει μια θύρα Gigabit για τη χρήση smartTVs, streaming boxesή gaming κονσόλες, δικτυωμένες με καλώδιο Ethernet.

    Το entry-level μοντέλο της νέας σειράς προϊόντων είναι το devolo Magic 1, με bandwidth έως 1.200 Mbps σε Powerline. Όπως και ο «μεγάλος αδελφός» του, το devolo Magic 1 WiFi είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες Ethernet LAN καθώς και γρήγορο WiFi ac με λειτουργικότητα Mesh. Το devolo Magic 1 LAN προσφέρει μία γρήγορη θύρα Gigabit για γρήγορες συνδέσεις στο Internet.

    Εκ πρώτης «ανάγνωσης», το μεγάλο ατού τους σε σχέση με τα κλασικά Devolo dLan μοντέλα που υπήρχαν (και υπάρχουν) διαθέσιμα στην αγορά, είναι ο διπλασιασμός του bandwidth: Από τα 1.200Mbps στα 2.400Mbps, εν ολίγοις, δεν υπάρχει περίπτωση κάποια συσκευή σας να υποφέρει από χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, αρκεί φυσικά να το υποστηρίζει και η γραμμή σας. Πρακτικά, επίσης, αυτό σημαίνει πως μπορείτε πολύ άνετα, πλέον, να έχετε συνδεδεμένη τη smartTV σας και/ή τον αποκωδικοποιητή μέσω ενός powerline, σε οποιοδήποτε δωμάτιο/όροφο του σπιτιού και να κάνετε streaming ακόμα και 4Κ (μελλοντικά 8Κ) περιεχομένου, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.

    Εδώ γίνεται εμφανής και η δεύτερη αναβάθμιση που φέρουν τα Magic, καθώς μπορούν να μεταδώσουν σύνδεση Internet σε απόσταση ακόμα και 500 μέτρων! Όλες οι συσκευές του σπιτιού σας, λοιπόν, μπορούν να απολαμβάνουν μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, ανά πάσα στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Devolo Magic θα συνεργάζονται και με τα παλαιότερα dLan μοντέλα σε ένα βαθμό, αλλά για το μέγιστο δυνατό όφελος, συστήνεται ο συνδυασμός μοντέλων Magic στον ίδιο χώρο.

    devolo-ifa-2018-8-640x480

    MeshWiFi: Included!

    Όλοι οι ασύρματοι προσαρμογείς της σειράς Magic προσφέρουν υψηλού επιπέδου Mesh-WiFi και είναι εξοπλισμένοι με εντελώς νέες και βελτιωμένες λειτουργίες WiFi. Η λειτουργία “Fast Roaming» εξασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένα στο ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι άνθρωποι μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο με τις φορητές συσκευές τους. Το «ConfigSync» επιτρέπει την εύκολη μεταφορά των δεδομένων WiFi configuration του routerσε όλα τα WiFi access points (single SSID). Επιπλέον, η νέα λειτουργία «Airtime Fairness» εξυπηρετεί και WiFi clients υψηλότερης ταχύτητας με προτεραιότητα. Με τη νέα τεχνολογία παλαιότερες συσκευές WiFi οι οποίες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μια λήψη δεν στέκονται εμπόδιο στις σύγχρονες. Το ενσωματωμένο σύστημα «Band Steering» διασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients έχουν εκχωρηθεί αυτόματα στο καλύτερο ασύρματο κανάλι και τη βέλτιστη συχνότητα. Το devolo Magic καθιστά αυτόματα διαθέσιμες για τους χρήστες του, όλες τις λειτουργίες του Mesh-WiFi.

    Η Devolo τονίζει την τεχνολογία «Wi-Fi Mesh» στα Magic και οι άνθρωποί της μας εξήγησαν γιατί είναι τόσο σημαντική. Όσο μεγάλο κι αν είναι το διαθέσιμο bandwidth, συχνά εμφανίζονται διάφορα «εμπόδια» μεταξύ της συσκευής μας και της γρήγορης σύνδεσης στο Internet. Για παράδειγμα, συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας (πρωτοκόλλων b/g/n) Wi-Fi, επιβραδύνουν όλο το δίκτυο, εις βάρος των νεότερων συσκευών που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη διαθέσιμη ταχύτητα (ac, dual-band), αλλά δεν μπορούν. Εκεί «επεμβαίνει» το powerline, δίνοντας προτεραιότητα στη νεότερης τεχνολογίας συσκευή και επιτρέποντας στην παλαιότερης να «τραβήξει» μόνο το bandwidth που της είναι απαραίτητο. Επιπλέον, σε ένα μεγάλο χώρο, αν αλλάξουμε δωμάτια με τη συσκευή μας ανά χείρας (tablet, smartphone, laptop), ίσως συνδεθεί σε ένα hotspot που δεν παρέχει «full» σήμα, αλλά χωρίς η συσκευή να επιλέγει αυτόματα το ισχυρότερο hotspot για τη δεδομένη τοποθεσία. Εκεί αναλαμβάνει και πάλι το Magic, εξασφαλίζοντας πως όπου κι αν βρίσκεστε, θα είστε συνδεδεμένοι αυτόματα στο ισχυρότερο hotspot. Και επειδή στις πολυκατοικίες και τα γραφεία συνυπάρχουν, ενίοτε, δεκάδες διαφορετικά routers και πολλές περισσότερες συσκευές που συνδέονται πάνω τους, τα Magic επιλέγουν πάντα το κανάλι με το μικρότερο «φόρτο», ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές και πτώση ταχύτητας. Όλα τα παραπάνω ανήκουν στο «Wi-Fi Mesh» και τώρα ξέρετε τι είναι, αλλά και πως σας ωφελεί.

    devolo-Magic-2-WiFi-Multiroom-Kit_3_small-640x337

    Εύκολη εγκατάσταση και μεγαλύτερη ευκολία μέσω νέου devolo Home Network App

    Η εγκατάσταση των προσαρμογέων devolo Magic είναι πιο εύκολη από ποτέ. Μόλις συνδέσετε τον πρώτο προσαρμογέα, όλοι οι άλλοι προσαρμογείς συνδέονται μέσα στα επόμενα δύο λεπτά αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε άλλα κουμπιά. Στη συνέχεια, κάθε πρίζα είναι εξοπλισμένη με γρήγορη και ξεχωριστά κρυπτογραφημένη σύνδεση στο Internet. Η βασισμένη σε browser εφαρμογή devolo Cockpit είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω configuration.

    Η devolo παρουσιάζει επίσης το νέο devolo Home Network App,για τη νέα αυτή σειρά προϊόντων. Εκτός από ένα ακόμα φιλικότερο περιβάλλον εργασίας για το χρήστη, προσφέρει έναν ευρηματικό οδηγό εγκατάστασης ο οποίος καθοδηγεί βήμα – βήμα σε όλη τη διαδικασία.

    Το επόμενο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή θα περάσει μέσα από συνεχείς βελτιώσεις για να μετατραπεί σε ένα βασικό εργαλείο με βέλτιστη χρηστικότητα. Στις προγραμματισμένες λειτουργίες του app θα περιλαμβάνονται τα features: Guest-WiFi, Parental control και Speed-Test.

    Στο μεταξύ, όλοι οι devolo Magic adapters έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την ενσωματωμένη πρίζα ρεύματος που εξασφαλίζει ότι καμία πρίζα στο σπίτι δεν πάει χαμένη. Τα νέα devolo Magic είναι επίσης συμβατά και συνεργάζονται άψογα με όλους τους routers, ενώ μπορούν επίσης να λειτουργούν παράλληλα με άλλους προσαρμογείς dLAN που είναι συνδεδεμένοι στην ίδια παροχή ρεύματος.

    Τα νέα προϊόντα WiFi είναι διαθέσιμα ως Single Adapters, ως Starter Kits (με 2 προσαρμογείς), καθώς και σε multiroom kits (με 3 προσαρμογείς). Τα μοντέλα LAN είναι διαθέσιμα ως μεμονωμένοι προσαρμογείς και Starter Kits.

    Τα νέα devolo Magic είναι από τις αρχές Οκτώβριου διαθέσιμα και στην Κύπρο από τα καταστήματα ΣΤΕΦΑΝΗΣ, MTN, PUBLIC, ELMASCO, BIONIC και KAYKAS. Σημειώνεται επίσης ότι η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών σε όλα τα προϊόντα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles