15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Devolo Mesh WiFi 2 powerline και… “πετάξτε” το stock router σας!

    Η Devolo με τη σειρά powerlines της έχει δώσει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων ελληνικών σπιτιών όσον αφορά τις ταχύτητες Internet σε κάθε δωμάτιο και κάθε οροφό τους. Το τελευταίο kit της εταιρείας που δοκιμάσαμε ήταν το Magic 2 WiFi Next πριν λίγους μήνες και τώρα ήρθε στα χέρια μας η νέα σειρά Devolo Mesh WiFi 2, που πρακτικά μπορεί να αντικαταστήσει το router σας!

    Πριν συνεχίσουμε να τονίσουμε οτι το Mesh WiFi 2 είναι συμβατό με τα Magic 1 και Magic 2, έτσι, αν έχετε ήδη κάποιους adaptors από τα προαναφερθέντα kits, μπορείτε να τους προσθέσετε στο δίκτυο που θα κάνετε με το Mesh Wifi 2. Ωστόσο, δεν είναι συμβατό με τα παλαιότερα dLAN powerlines της Devolo.

    Οι τεχνολογίες Mesh WiFi που έχουν τα powerlines της Devolo είναι γνωστές και τις έχουμε αναλύσει στο παρελθόν. Τεχνολογίες όπως το Access point steering, το beamforming, το band steering, το airtime fairness, είναι παρούσες και στο Mesh WiFi 2 και πρακτικά εξασφαλίζουν οτι η συσκευή σας, αν… κινείται στο χώρο (π.χ. το smartphone σας, το tablet, ένα laptop κ.λπ.) θα έχει ανά πάσα στιγμή πλήρη ταχύτητα internet, χωρίς διακοπές στο σήμα αν μετακινείστε από δωμάτιο σε δωμάτιο ή από όροφο σε όροφο. Θα είναι πάντα συνδεδεμένη στην πιο “καθαρή” συχνότητα (2,4 ή 5GHz) και κανάλι, χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα σύνδεσής της εξαιτίας των υπόλοιπων hotspots και συσκευών που βρίσκονται στο χώρο. Και, το σημαντικότερο, θα απολαμβάνει πλήρη ταχύτητα internet, όπως αυτό “έρχεται” από την οπτική ίνα ή τον πίνακα/καμπίνα έξω από το σπίτι σας!

    Αυτό, ουσιαστικά, είναι το κύριο πλεονέκτημα του Mesh WiFi 2 σε σχέση με τα Magic 2 WiFi, για παράδειγμα. Πλέον, ο κύριος αντάπτορας που συνδέεται με το router σας για να “στείλει” internet μέσω των πριζών στα υπόλοιπα Devolo adaptors, μπορεί να γίνει και Wi-Fi hotspot! Αυτό δεν συνέβαινε στα παλιότερα Magic 1 και Magic 2. Τα routers που δίνουν οι πάροχοι internet μαζί με συνδέσεις οπτικών ινών 100+ Mbps, συνήθως δεν είναι αρκετά εξελιγμένα ώστε να προσφέρουν γρήγορο WiFi. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε, π.χ., 100Mbps ταχύτητα μέσω καλωδίου, αλλά πολύ μικρότερη μέσω WiFi στο κινητό ή το laptop σας. Με ένα Magic 1 ή Magic 2 λύνατε αυτό το πρόβλημα σε απομακρυσμένα δωμάτια του σπιτιού, αλλά το πρόβλημα παρέμενε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το router, π.χ. το σαλόνι. Εκεί, η ποιότητα Wi-Fi δεν ήταν αντάξια μιας γρήγορης σύνδεσης fiber.

    Το Mesh WiFi 2, λοιπόν, αποτελείται από 2 ή 3 πανομοιότυπους adaptors (2 για το Starter Kit, 3 για το Multiroom), οι οποίοι έχουν όλοι από 2 Gigabit Ethernet θύρες αλλά και δυνατότητα Wi-Fi hotspot! Έτσι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως το Wi-Fi του “αργού” router που σας έδωσε ο πάροχός σας και να απολαύσετε το γρήγορο Wi-Fi από τον Devolo adaptor που έχετε συνδέσει “πάνω” στο router. Ή, μπορείτε να αφήσετε το Wi-Fi του router σας για να συνδέονται οι επισκέπτες σας με ένα ξεχωριστό password, ώστε να μην τους δίνετε το “δικό σας” password (και να απολαμβάνουν ικανοποιητικές, αλλά όχι “full”, ταχύτητες).

    Προσθέστε στα παραπάνω όλα τα κλασικά features των Devolo powerlines, όπως το WPA3 encryption (128-bit), τα 3 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας και την άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης τους και το αποτέλεσμα είναι μια αγορά που δεν θα μετανιώσετε ποτέ. Όσο ταχύτερη σύνδεση Internet έχετε στο σπίτι, τόσο περισσότερο θα σας “βγεί” αυτή η αγορά.

    Δείτε το hands-on video μας του Devolo Mesh WiFi 2 powerline!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles