BREAKING

Devolo: Τιμά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 και συμβάλει με λύσεις για θετική χρήση της τεχνολογίας, από τα παιδιά και τους νέους

Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, τιμά η devolo, υποστηρίζοντας ένθερμα την εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, και έχει ως στόχο να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, κυρίως ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους.

mom child devolo tablet

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες η ηλικία στην οποία ξεκινούν τα παιδιά την αυτόνομη χρήση του Internet είναι αυτή των 8 ετών, ενώ συχνά διαθέτουν το δικό τους tablet, laptop ή ακόμη και smartphone. Δυστυχώς, στην ηλικία αυτή τα παιδιά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ούτε γνωρίζουν τους διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το ίδιο το Internet γενικότερα, όπως για παράδειγμα ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyber Bullying). Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο κατά την περίοδο της εφηβείας, όπου οι νέοι περνούν ακόμα περισσότερο χρόνο σερφάροντας ενώ είναι επίσης σύνηθες να απομακρύνονται από τους γονείς τους, κάνοντας την πλοήγησή τους ακόμα πιο ανεξέλεγκτη. Από την άλλη μεριά, μεγάλη είναι και η μερίδα των γονιών που δεν διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και γνώση προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους, αγνοώντας τις σελίδες και το περιεχόμενο που αυτά επισκέπτονται. Και το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο τρόπο μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από την ανεξέλεγκτη αυτή χρήση; Φυσικά η λύση δεν είναι η απαγόρευση του Internet στα παιδιά και τους νέους αλλά η εκπαίδευση τους ώστε με την αξιοποίηση κατάλληλων εργαλείων προστασίας  να αποφεύγονται αυτοί οι κίνδυνοι.

Δείτε πως μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τις παγίδες του διαδικτύου

Μια πολύ καλή λύση για προστατευμένη σύνδεση στο διαδίκτυο προσφέρει η σειρά dLAN Powerline της devolo. Συγκεκριμένα, οι γονείς, αξιοποιώντας τους προσαρμογείς devolo WLAN που είναι εξοπλισμένοι με το διαισθητικό δωρεάν λογισμικό devolo Cockpit, έχουν την δυνατότητα να δώσουν διαφορετικούς «όρους» χρήσης, ανάλογα με το άτομο που σερφάρει. Η πρόσβαση στο internet επιτρέπεται μόνο με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού πρόσβασης που ορίζεται από τους γονείς, οι οποίοι έχουν και τη δυνατότητα να θέσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και τη διάρκεια πρόσβασης των παιδιών στο Internet, ενώ μπορούν και να επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε ορισμένα site. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι η πλοήγηση στο διαδίκτυο θα γίνεται υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, μειώνοντας αισθητά την πιθανότητα να έρθουν τα παιδιά τους αντιμέτωπα με κάποιον κίνδυνο. Παράλληλα, είναι καλό τα παιδιά να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν μέσα από εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες και τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν τον κόσμο του διαδικτύου, μαθαίνοντας να κρίνουν και να φιλτράρουν τα διάφορα συμβάντα, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα επίπεδα προστασίας και άμυνάς τους.

1200+ WiFi ac Starter Kit devolo

Εύκολη εγκατάσταση και κρυπτογραφημένη σύνδεση

Η επιθυμία σας για σύνδεση των παιδιών στο Internet, συχνά παρεμποδίζεται από ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα. Το router είναι εγκατεστημένο σε μακρινό σημείο του σπιτιού, με αποτέλεσμα η σύνδεση να διακόπτεται συνέχεια και να χαρακτηρίζεται από κακή λήψη. Λύση και σε αυτή την περίπτωση  μπορειτε να δωστε με τους προσαρμογείς της devolo, οι οποίοι χάρη στην τεχνολογία Powerline, αξιοποιούν τη γραμμή ρεύματος σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου. Επομένως, σε κάθε πρίζα του σπιτιού υπάρχει γρήγορη και καλής ποιότητας σύνδεση στο Internet. Επιπρόσθετα, για να επιτευχθεί η ασφαλής πρόσβαση των παιδιών σας , οι dLAN Powerline adapters της devolo προσφέρουν κρυπτογράφηση AES 128 bit, που μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Τέλος, το ασύρματο δίκτυο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο με την κρυπτογράφηση WPA2.

devolo 2 devolo 1

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment