21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Diablo στον browser σας γίνεται; Κι όμως γίνεται!

    Αναμφίβολα, ακόμη και μερικά χρόνια μοιάζουν με αιώνες στον κόσμο του gaming και της τεχνολογίας, πόσω μάλλον εάν έχουν περάσει 23 ολόκληρα χρόνια! Αναφερόμαστε φυσικά στο Diablo, το game της Blizzard που κυκλοφόρησε το 1996 και έβαλε τα θεμέλια στο είδος των action-RPG και το οποίο μιμήθηκαν δεκάδες άλλοι τίτλοι. Το πρώτο Diablo είχε βγει την εποχή που τα CD-ROMs αποτελούσαν το κυρίαρχο αποθηκευτικό μέσο και όπως αντιλαμβάνεστε από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις παλιές «καλές» (και ρομαντικές) εποχές των 90s. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από το Diablo και σήμερα παίζοντας το ακόμη και στο… browser σας!

    Diablo 1 (1)

    Ναι, καλά διαβάσατε, καθώς χάρη στις προσπάθειες ενός developer, ονομάτι GalaΧyHaXz, το πρώτο all-time classic είναι πλέον playable από τον browser σας. O συγκεκριμένος developer και το team του είχαν σαν στόχο να αναδομήσουν τον αρχικό κώδικα του Diablo, χωρίς να κάνουν την παραμικρή αλλαγή (πράγμα που σημαίνει ότι διατηρούνται τα πάντα, από τα bugs και τα glitches μέχρι τα λάθη στον προγραμματιστικό κώδικα). Με που ολοκληρώθηκε το reconstruction του αρχικού κώδικα στη συνέχεια μια ομάδα από modders, ονόματι Rivsoft κατέστησε το παιχνίδι Playable για browsers και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στο website της Rivsoft, να κατεβάσετε τον source code και να ξεκινήσετε την εξερεύνηση σας στα μπουντρούμια του Tristram. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η full version του γνωστού παιχνιδιού (είναι playable μόνο τα πρώτα δύο levels με warrior class), καθώς εννοείται ότι μια πλήρη έκδοση του παιχνιδιού αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του παιχνιδιού που ανήκουν στην Blizzard. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για να δείτε το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία, αλλά και για τους μεγαλύτερους να ξυπνήσουν οι καλύτερες αναμνήσεις…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles