20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Διαδραστικό ψηφιακό σύστημα πληροφόρησης στο Δήμο Λεμεσού με την στήριξη της Cyta

    blupath limasol parko gliptikis

    Εκδήλωση για την παράδοση του ψηφιακού συστήματος πληροφόρησης του Πάρκου Γλυπτικής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στην προκυμαία της Λεμεσού. Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι το Πάρκο Γλυπτικής συνιστά ένα από τα σημαντικότερα έργα που αναλήφθηκαν από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, και που λειτούργησε ως πρότυπο, δίνοντας το έναυσμα και αποτελώντας το πρότυπο, έκτοτε, ώστε να αναληφθούν ανάλογες ενέργειες για να δημιουργηθούν Πάρκα Γλυπτικής και από άλλους Δήμους της Κύπρου.

    Μετά από απαίτηση του κοινού, το οποίο ζητούσε συστηματικά ενημέρωση για τα γλυπτά, ο Δήμος Λεμεσού εγκαθιστά το σύστημα πληροφόρησης Infopoint στο Πάρκο Γλυπτικής, σε συνεργασία με την κυπριακή εταιρεία Blupath Ltd.

    Το σύστημα αποτελείται από δέκα πινακίδες, που είναι τοποθετημένες κατά μήκος του Πάρκου Γλυπτικής, οι οποίες περιλαμβάνουν κείμενα για το εννοιολογικό σκεπτικό που διέπει το κάθε έργο, γραμμένα στην Ελληνική και την Αγγλική, από τη Δρα Νάτια Αναξαγόρου, Προϊστάμενη Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, η οποία είχε την ευθύνη διοργάνωσης των τριών Συμποσίων Γλυπτικής. Τα δίγλωσσα κείμενα συνοδεύονται από φωτογραφίες του γνωστού φωτογράφου Βάσου Στυλιανού.

    DSC_5346

    Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εταιρεία Blupath Ltd, που σχεδίασε, υλοποίησε και εγκατέστησε το έργο Infopoint, ως προσφορά προς τον Δήμο Λεμεσού. Ευχαρίστησε επίσης τη Cyta, που είναι ο κύριος τεχνολογικός χορηγός, καθώς και τις εταιρείες Askanis Group of Companies, Medochemie και Remedica για τη στήριξη που προσέφεραν για την πραγματοποίηση του έργου.

    Στη συνέχεια ο κ. Χρίστος Συμεού, εκ μέρους της Εταιρείας Blupath Ltd, επεξήγησε το σύστημα πληροφόρησης αναφέροντας ότι οι δέκα πινακίδες περιλαμβάνουν επίσης ψηφιακά σημεία πληροφόρησης Infopoint, προσβάσιμα διά της χρήσης κινητού τηλεφώνου, μέσω του οποίου λαμβάνεται απευθείας πληροφόρηση για τα έργα τέχνης. Κάθε πινακίδα είναι διαχωρισμένη σε δύο τμήματα, το αριστερό με τη φωτογραφία και την εννοιολογική ανάλυση του γλυπτού και το δεξί με οδηγίες αναφορικά με τη λήψη επιπρόσθετου επεξηγηματικού υλικού. Το διαδραστικό αυτό ψηφιακό σύστημα, ευδιάκριτο και διακριτικό ταυτόχρονα, στοχεύει στη διάχυση πληροφόρησης, η οποία δεν παρεχόταν μέχρι τώρα, χωρίς να παρεμβαίνει στη θέαση και την πρόσληψη των έργων. Τα σημεία συνδυάζουν μια σειρά ενσωματωμένων τεχνολογιών συνδεσιμότητας (RFID, e-bar codes, dynamic URL και Bluetooth Eddystone) που επιτρέπουν τη λήψη ενημερωτικού υλικού κατευθείαν στο κινητό του επισκέπτη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles