19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου: Ανοιχτός για συμμετοχές μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου

    CyEC 2013 First Prize Winner

    Ανοιχτός σε συμμετοχές είναι πλέον ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου (CyEC), όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιστήμονες μπορούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Το CyEC είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου, που υλοποιείται σε στρατηγική συνεργασία με τη Cyta και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και στοχεύει στην καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος μεταξύ των νέων επιστημόνων του νησιού, ενθαρρύνοντας τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Παράλληλα το CyEC παρέχει την δυνατότητα καθοδήγησης και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

    Φέτος, το CyEC θα φιλοξενήσει ένα εναρκτήριο Σαββατοκύριακο στις 4-5 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να παράσχει επιχειρηματικές δεξιότητες σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Οι ομάδες θα τύχουν εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης, με απτή εμπειρία από διεθνώς καταξιωμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε νεοσύστατα (start-up) οικοσυστήματα.

    Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν μια πεντάλεπτη παρουσίαση προώθησης του έργου (3-5 σελίδες ή μέχρι 15 διαφάνειες PowerPoint) μέσω διαδικτύου στο www.cyec.org.cy, περιγράφοντας την Επιχειρηματική ιδέα – Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – Στοχευμένη αγορά – Τεχνολογία – Δυναμικό αγοράς και τα Προσόντα της ομάδας.

    Οι συμμετέχοντες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φάση 2, θα ειδοποιηθούν έως τις 27 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω την αρχική τους επιχειρηματική πρόταση και να την υποβάλουν σε μια παρουσίαση PowerPoint των 30 διαφανειών. Ακολούθως, η Κριτική Επιτροπή του CyEC θα αξιολογήσει και βαθμολογήσει τα προτεινόμενα υψηλής τεχνολογίας εγχειρήματα και θα επιλέξει τους φιναλίστ. Οι φιναλίστ θα κληθούν στην Κριτική Επιτροπή του CyEC για να υπερασπιστούν τα προτεινόμενα επιχειρηματικά εγχειρήματά τους. Τέλος, οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί πριν από το τέλος του έτους, και θα λάβουν € 8.000, € 4.000 και € 2.000 αντίστοιχα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles