BREAKING

0

Διακοπές στη Σικελία

Αν αυτό το καλοκαίρι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό πέρα από τα ελληνικά νησιά, ρίξτε το βλέφαρό σας στη γειτονική Ιταλία και το νησί της Σικελίας.

Πώς θα πάτε
Αν θέλετε να έχετε τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία, μπορείτε να πάτε στη Σικελία αεροπορικώς. Στο νησί υπάρχουν 2 αεροδρόμια, στην Κατάνια ή το Παλέρμο, οπότε, ανάλογα με τον τόπο που θέλετε να διαμένετε ή τα αεροπορικά εισιτήρια που βρίσκετε, κάντε την επιλογή σας. Αναζητήστε πτήσεις στο site της Alitalia (www.alitalia.com), ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, αλλά μέσω Νάπολης, Μιλάνου ή Ρώμης. Στο νησί, βέβαια, μπορείτε να φτάσετε και ακτοπλοϊκώς με ferry boat και το δικό σας αυτοκίνητο. Πληροφορίες για ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ελλάδα-Ιταλία και κατόπιν Ιταλία προς το νησί της Σικελίας, μπορείτε να βρείτε και στη χώρα μας. Ένα ενδεικτικό πρακτορείο που σας προτείνουμε είναι το Viamare All Year Travel (www.viamare.gr). Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα να πάτε από την ηπειρωτική Ιταλία στη Σικελία και σιδηροδρομικώς, με τρένα που φορτώνονται σε πλοία.

Αξιοθέατα
• Στο Palermo, την πρωτεύουσα της Σικελίας, επισκεφθείτε τον τεράστιο Cathedral, καθώς και το Palazzo dei Normanni με την Capella Palatina με τα υπέροχα ψηφιδωτά στον τρούλο. Δείτε ακόμη το Teatro Massimo το μεγαλύτερο θέατρο της Iταλίας, την Piazza Pretoria με την υπέροχη κρήνη με τα γυμνά αγάλματα. Η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο, η Martorana, συνδυάζει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ιστορικές κατακόμβες της πόλης.
• Η πανέμορφη Cefalu αξίζει κάτι παραπάνω από μία επίσκεψη, αποτελώντας ίσως το πιο ωραίο μέρος της Σικελίας. Δείτε την Piazza Duomo και τον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά.
• Στη πόλη Monreale θα δείτε τον Καθεδρικό Ναό στην πλατεία Vittorio Emmanouelle με τα Βυζαντινά μωσαϊκά που είναι τα μεγαλύτερα σε έκταση στον κόσμο.
• Επισκεφθείτε την πιο αξιόλογη πόλη της «Μεγάλης Ελλάδας» τις Συρακούσες. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το νησί Ortygia με τα μεσαιωνικά του κτίρια. Δείτε τον Καθεδρικό Ναό, το Αρχαιολογικό Πάρκο με το Ελληνικό Θέατρο, το Ορατόριο του Διονύσου κ.ο.κ. Στο Agrigento θα δείτε την περίφημη κοιλάδα των ναών, όπου βρίσκονται αρχαίοι Ελληνικοί ναοί.
• Στη Messina επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό με την υπέροχη πύλη του 15ου αιώνα, αλλά και το Museum στη συλλογή του οποίου περιλαμβάνονται και έργα του Caravaggio.
• Στην Catania επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό καθώς και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στο συνθέτη της «Νόρμα» Βιντσέντσο Μπελίνι.
• Μην παραλείψετε μια βόλτα στη γραφική μεσαιωνική πόλη της Taormina, που όμως οφείλουμε να σας σημειώσουμε ότι είναι αρκετά τουριστική. Δείτε έξω από την πόλη το καλοδιατηρημένο Teatro Greco με τη θαυμάσια ακουστική που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο της Tαορμίνα και την κορυφή της Aίτνας. Ωραίες ακρογιαλιές θα βρείτε και σε Mazzaro και Giardini Naxos.

Μάθε!
Τα πιο γνωστά γλυκά της Σικελίας, που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα, είναι η cassata και το cannoli. Το πρώτο είναι ένα είδος κέικ και το δεύτερο ρολά γεμισμένα με τυρί ρικότα.

Χρήσιμα links
www.bestofsicily.com Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ
www.regione.sicilia.it/turismo/web_turismo/sicilia/ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
www.sicilian.net ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΗΣΙ
www.sicilyguide.com ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

0 Comment