21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Διαρροή-σοκ προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών!

    Χακτιβιστές που δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους δημοσιοποίησαν πλήρη βάση προσωπικών δεδομένων που περιέχει στοιχεία περίπου 50.000.000 Τούρκων πολιτών.

    turkey-hack

    Η διαρροή και τα στοιχεία που περιλαμβάνει, όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων που έχουν πραγματοποιηθεί αναφορικά με τον όγκο στοιχείων που υποκλάπησαν. Το αρχείο που έχει διαρρεύσει είναι 6.8GB, και ειναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να το εισάγει σε βάση δεδομένων, ώστε να μπορεί στην συνέχεια να πραγματοποιεί αναζητήσεις για πρόσωπα ενδιαφέροντός του.

    turkish.citizens

    Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια από πού διέρευσαν τα στοιχεία, πηγές αναφέρουν ότι η υποκλοπή πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία σε γραφείο δημόσιας υπηρεσίας που διαχειρίζεται προσωπικές πληροφορίες πολιτών. Οι hackers που πραγματοποίησαν την επίθεση, φαίνεται ότι έχουν σαφώς πολιτικά κίνητρα στοχοποιώντας τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan με σκοπό να τον πλήξουν. Εμπαίζουν, όπως διαβάζουμε στο μήνυμά-προκήρυξή τους, τόσο τους πολιτικούς (Τούρκους και Αμερικάνους) αλλά παράλληλα υπογραμμίζουν πόσο ανασφαλή είναι τα συστήματα που δέχτηκαν την εισβολή!

    Μάλιστα, περιλαμβάνουν και αληθή δεδομένα προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, αναφορικά με τους Erdoğan, Abdullah Gül αλλά και τον πρωθυπουργό, Ahmet Davutoğlu.

    Το σύνολο της βάσης έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα 185.100.87.84, όπου, μέσω torrent, μπορεί να πραγματοποιηθεί λήψη του αρχείου.

    Η εν λόγω βάση σίγουρα αποτελεί πολύτιμο στοιχείο για υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το παραμικρό για την προέλευση των δραστών. Το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια επίθεση υψηλής πολυπλοκότητας και όγκου διαρροής δεδομένων είναι πολύ πιθανό να αποτελεί state-sponsored επίθεση (μη παραβλέποντας τα ανοικτά μέτωπα που έχει η Τουρκία με χώρες όπως η Συρία και η Ρωσία).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles