21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η διασκεδαστική πλευρά της τεχνολογίας στη διεθνή έκθεση παιχνιδιών Νυρεμβέργης!

    Ο τομέας των παιχνιδιών ακολουθεί τις τεχνολογικές τάσεις και συνήθειες του σήμερα, αλλά με…διασκεδαστική προσέγγιση. Γνωστή ως η μεγαλύτερη έκθεση παιχνιδιών στον κόσμο, η  Nuremberg Toy Fair (Spielwarenmesse στα γερμανικά), η οποία διήρκησε από τις  28 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015, μας έδωσε μια καλή αίσθηση για το πώς οι  εταιρείες παιχνιδιών ενσωματώνουν τελευταίες τεχνολογίες, όπως είναι η ρομποτική και η συνδεσιμότητα.

    RGB_SeG-Logo

    Τα παιχνίδια γίνονται εξυπνότερα

    Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια μετατροπή των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας σε εξυπνότερα. Η τάση αυτή ήταν εμφανής και στην διεθνή έκθεση παιχνιδιών, με την συνδεσιμότητα των smartphones και των tablets να προσθέτουν νέες διαστάσεις στα κλασσικά παιχνίδια.

    Πολλές εταιρίες παιχνιδιών έλαβαν μέρος, παρουσιάζοντας νέα, καινοτόμα αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστικά παιχνίδια και αρκετές ξεχώρισαν με τα κατασκευαστικά τους επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, ο όμιλος Modelleisenbahn Gruppe παρουσίασε μια έξυπνη αυτοκινητιστική πίστα σε συνεργασία με την εταιρία παιχνιδιών Carrera. Η πίστα, η οποία παρουσιάστηκε ως «σχεδιαστική μελέτη», προσφέρει τον έλεγχο των αυτοκινήτων μέσω έξυπνων συσκευών και ουσιαστικά δημιουργεί έναν πραγματικό αυτοκινητιστικό αγώνα με στοιχεία virtual gaming. Κατά τη διάρκεια του αυτοκινητιστικού αγώνα, ο παίχτης έχει τη δυνατότητα να κάνει μέχρι και στάση για pit stop, μόνο με μερικά αγγίγματα πάνω στην οθόνη του smartphone ή της ταμπλέτας!

    wireless_start_12

    Μια άλλη εταιρία που ξεχώρισε είναι η Lego∙ “ULTRA AGENTS” λέγεται η νέα εφαρμογή για smartphone και tablet και δείχνει πως μπορεί κάποιος να χτίσει με τα γνωστά τουβλάκια από πολεμικά πλοία μέχρι ελικόπτερα. Όταν ο παίκτης ολοκληρώσει κάποια αποστολή, έχει την δυνατότητα μέσα στην εφαρμογή να «ανοίξει» κρυφές κατασκευαστικές οδηγίες.

    lego_ultra_agents

    Η ρομποτική ζωντανεύει μέσα από τα παιχνίδια

    Στην διεθνή έκθεση αποκαλύφθηκε ότι οι κατασκευαστές παιχνιδιών απέκτησαν έναν άσσο στο μανίκι τους για να κάνουν τα παιχνίδια περισσότερο ενδιαφέροντα: την ρομποτική. Ένας από αυτούς, όπως η εταιρία Meccano, σχεδιάζει ένα από τα πιο προηγμένα παιχνίδια που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Το όνομα αυτού; Meccanoid G15 KS και είναι το παιχνίδι που φέρνει τη ρομποτική και τον βασικό προγραμματισμό στη ζωή. Έχει ύψος όσο ενός μικρού παιδιού και οι ανθρώπινες κινήσεις του προέρχονται από servos (εξάρτημα με κωδικοποιημένα σήματα) ενώ διαθέτει και αναγνώριση φωνής.

    meccano

    Μια ακόμη εταιρεία που ξεχώρισε είναι η Variobot, όπου παρουσίασε το tibo robotic kit, ένα ρομπότ DIY (Do It Yourself – Κάντο Μόνος Σου), το οποίο διαθέτει ρόδες και χρησιμοποιεί αισθητήρες φωτός για να ξεχωρίζει το φως από το σκοτάδι, να πραγματοποιεί ελιγμούς γύρω από τα αντικείμενα, να μπορεί να επικοινωνεί με άλλα ρομπότ μέσω υπέρυθρων και πολλές ακόμη λειτουργίες. Τα παιδιά που θα αποκτήσουν αυτό το ρομπότ, μπορούν να ξεκινήσουν με απλά σχέδια και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το kit κυκλωμάτων, κινητήρων, αντιστάσεων, πυκνωτών, κτλ., προκειμένου να αναβαθμίσουν το ρομπότ τους και να μπορέσει να γίνει περισσότερο εξελιγμένο.

    Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη είχαν την τιμητική τους

    Έγιναν εξυπνότερα, με περισσότερες λειτουργίες σε αντίθεση με τα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα που χρησιμοποιούσαν έως σήμερα τα παιδιά. Η παρουσία των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στο Toy Fair ήταν ιδιαίτερα έντονη. Δύο από αυτά ξεχώρισαν: το πρώτο είναι το Inspire 1 από την εταιρεία DJI το οποίο διαθέτει κάμερα 4k καταγράφοντας 30fp ενώ η λήψη του καλύπτει τις 360 μοίρες. Επιπλέον, το συγκεκριμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος προσφέρει και live streaming 720p ενώ διαθέτει διπλό χειρισμό: άλλος χειρίζεται το αεροσκάφος, άλλος την κάμερα.

    Inspire1

    Το δεύτερο «gadget του ουρανού» που εντυπωσίασε τα πλήθη είναι το Bionic Bird της εταιρίας Xtim. Με σχεδιασμό που προσεγγίζει αυτό του πουλιού, ελέγχεται μέσω iOS ή Android συσκευής και με μια απλή κλίση ή ένα χτύπημα στην οθόνη, εκτελεί την κίνηση που επιθυμεί ο χρήστης.

    bionic.bird_.furtive.drone_

    Νέοι τρόποι για να…τσουλάμε στους δρόμους!

    Στην έκθεση της Νυρεμβέργης αποδείχθηκε ότι ο τομέας του ποδηλάτου και του πατινιού, δημιουργούν συνέχεια καινοτομίες και νέα σχέδια. Εκεί υπήρξαν πολλά ενδιαφέροντα ποδήλατα και πατίνια, συμπεριλαμβανομένων μερικών ηλεκτρικών μοντέλων.

    Το Surfstep από τη Herrmann & Packwitz, συνδυάζει το πατίνι με το skateboard και δίνει την αίσθηση ότι κάνετε skate…στον αέρα!

    surfstep

    Μια άλλη εταιρεία που παρουσίασε την κατασκευαστική της καινοτομία, είναι  η Micro με το τρίκυκλό της mini2go, κατασκευασμένο για παιδιά από 18 μηνών έως 5 ετών. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος ώστε τα παιδιά να μπορούν να ωθούν το τρίκυκλο προς τα μπρος ή οι γονείς τους να τα οδηγούν από την ειδική λαβή. Τόσο το τιμόνι, όσο και το κάθισμα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμιστούν, μετατρέποντας το τρίκυκλο σε ένα τρίτροχο πατίνι!

    mini2go

    Δείτε όλους τους συμμετέχοντες στο επίσημο site της έκθεσης http://www.spielwarenmesse.de/

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles