18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Διαστημικά συντρίμμια απείλησαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Ένα συμβάν, που δημιούργησε συντρίμμια στο διάστημα, ανάγκασε τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να καταφύγουν εκτάκτως στα σκάφη τους, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο κίνδυνο. Επτά αστροναύτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Ποιος είναι ο ρόλος της Ρωσίας;

    Ορισμένοι ειδικοί στο διάστημα υποπτεύονται πως μια αντιδορυφορική πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Ρωσία ευθύνεται για τα συντρίμμια. Οι πληροφορίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν. Μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα συνιστούσε επίδειξη ισχύος εκ μέρους της Μόσχας, έχει ήδη διαπραχθεί από μονάχα τέσσερα κράτη κατά το παρελθόν, μεταξύ αυτών η Ρωσία. Επικρίνεται σφόδρα κυρίως λόγω των πολλών συντριμμιών που προκαλεί, τα οποία μετατρέπονται σε επικίνδυνα εκσφενδονιζόμενα βλήματα.

    Εκτός κινδύνου οι αστροναύτες

    Νωρίτερα, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos είχε από την πλευρά της δηλώσει πως οι αστροναύτες στο ISS δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς να κάνει αναφορά σε μια πιθανή πυραυλική δοκιμή. Ο αμερικανικός στρατός, που συνεργάζεται με το υπουργείο Εξωτερικών και τη Nasa για τη διερεύνηση του συμβάντος, ανέφερε: «Η αμερικανική διοίκηση για το διάστημα έχει ενημερωθεί για ένα συμβάν που προκάλεσε συντρίμμια στο διάστημα. Εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να χαρακτηρίσουμε το πεδίο των συντριμμιών».

    «Η τροχιά του αντικειμένου που ανάγκασε το πλήρωμα σήμερα να επιστρέψει στο σκάφος, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών, απομακρύνθηκε από την τροχιά του ISS», έγραψε σε tweet η Roscosmos.

    «Ο σταθμός είναι ασφαλής».

    «Φίλοι, όλα βαίνουν καλώς εδώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, βάσει του προγράμματός μας», έγραψε επίσης σε ένα tweet ο Ρώσος κοσμοναύτης Άντον Σκαπλέροφ.

    Διαβάστε επίσης:

    Το μέλλον της ανθρωπότητας προβλέπει ο Τζεφ Μπέζος

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles