15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Διασύνδεση Κινητής Τηλεφωνίας: «Τσουχτερές» θα είναι οι χρεώσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις από τα κατεχόμενα

    smartphone-user

    Σε ισχύ τέθηκε από χθες το πρωί (Πέμπτη 11.7.2019) η διασύνδεση (με χρέωση περιαγωγής) της Κινητής Τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου, η οποία ήταν ανάμεσα στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την άτυπη συνάντησή τους ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

    Ωστόσο, «τσουχτερές» θα είναι οι χρεώσεις για όσους ενεργοποιήσουν και κάνουν χρήση της δυνατότητας διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, καθώς, οι εξερχόμενες κλήσεις εντος Κύπρου για τους πολίτες που θα βρίσκονται σε περιαγωγή στις κατεχόμενες περιοχές θα κοστίζουν €0,29/Λεπτό, ενώ οι διεθνείς κλήσεις θα χρεώνονται με €0,85/Λεπτό.

    Υψηλές χρεώσεις θα υπάρχουν και για τις εισερχόμενες κλήσεις το κόστος των οποίων θα ανέρχεται  στα €0,25 ανά λεπτό, ενώ η αποστολή σύντομου μηνύματος (SMS) από τα κατεχόμενα θα χρεώνεται με €0,035. Τέλος, το κόστος για MMS< 30KB θα είναι στα €0,75, για MMS> 30KB στα €1,26, η Λήψη MMS €0,75 και το Mobile internet στα €0,20/MB.

    Σημειώνεται ότι οι πάνω χρεώσεις αφορούν τους πελάτες της Cyta που θα ενεργοποιούν τη διασύνδεση με χρέωση περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας μεταξύ των ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου. Η ενεργοποίηση γίνεται με την αποστολή SMS, χωρίς χρέωση, στον αριθμό 8000 με το λεκτικό ON ROA.

    Διευκρινίζεται πάντως ότι η ενεργοποίηση της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας με SMS μπορεί να γίνει μόνο όταν η συσκευή του πελάτη είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο της Cyta. Αν ο πελάτης βρεθεί π.χ σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σήμα του δικτύου της Cyta δεν θα μπορεί να στείλει SMS. Επίσης, η αποστολή SMS προς το 8000 θα είναι δωρεάν όταν ο πελάτης δεν βρίσκεται σε περιαγωγή στις κατεχόμενες περιοχές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles