18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Διαθέσιμα επιτέλους τα Windows 11! Τι αλλάζει στη νέα έκδοση

    Μια νέα εποχή ξεκινά από σήμερα για τα Windows, καθώς είναι επιτέλους διαθέσιμη η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft.

    Από σήμερα 5 Οκτωβρίου διατίθενται διεθνώς τα Windows 11 ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10. Τα νέα Windows θα είναι απλούστερα για τον χρήστη. H αναβάθμιση τους δεν θα δυσκολέψει ούτε τον πιο αδαή. Έχει προηγηθεί εκτεταμένη δοκιμή του νέου συστήματος από ειδικούς, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από το πέρασμα από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

    Τα χαρακτηριστικά των νέων Windows

    Οι αλλαγές που έρχονται είναι ότι το “Start menu” της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά. Επίσης, η εφαρμογή Microsoft Teams έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα, αντικαθιστώντας το Skype, ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί. Πλέον επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση μέσω Bing έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

    Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα Windows 11 έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους. Mπορεί να μην τις πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    AVM Fritz! Box 7530 AX: Το νέο premium router της AVM έφτασε και είναι πανίσχυρο!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles