21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Διαθέσιμη στην Ευρώπη η αναγνώριση προσώπου του Facebook Moments

    Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά εδώ και μετά από 1 περίπου χρόνο το Facebook Moments, η πολυσυζητημένη εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου, είναι ήδη διαθέσιμο και στην Ευρώπη, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης προσώπων σε φωτογραφίες!

    facebook-moments.png

    Η χρησιμότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής που από το 2015 ήταν προσβάσιμη σε αρκετές χώρες είχε προκαλέσει μεγάλες αντιπαραθέσεις και τότε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είχε αναγκαστεί να αποσύρει την εφαρμογή. Ένας βασικός λόγος για τη σπασμωδική – όπως είχε χαρακτηριστεί τότε – απόσυρση, ήταν ότι ανέκυπταν θέματα, ανά Πολιτεία, με τους νόμους περί προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Ένα χρονο μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η νέα υπηρεσία του δικτύου, το Facebook επανήλθε με μία νέα βελτιωμένη εκδοχή της. Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε εφημερίδες και ιστοσελίδες του εξωτερικού είναι μια εφαρμογή με την οποία θα πρέπει να εξοικειωθούν και να δουλέψουν οι χρήστες και προκειμένου να κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει. Η πιο βασική από αυτές είναι ότι το Moments ταξινομεί αυτόματα φωτογραφίες στις οποίες αναγνωρίζει το ίδιο πρόσωπο και κάπως έτσι γίνεται πιο εύκολο και ομαδοποιημένο το share φωτογραφιών με άλλους χρήστες, που όμως κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

    Σημειώστε τέλος οτι στη βελτιωμένη έκδοση, το Facebook παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να εξαιρεί τον εαυτό του από ομαδοποιημένες φωτογραφίες επιλέγοντας αν θα βάλει ή όχι ετικέτα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles