BREAKING

Διαβάστε στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες CY» που κυκλοφορεί: Τα μερίδια αγοράς στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών το 2016

Φουντώνει η μάχη για την κυριαρχία στην αγορά τηλεπικοινωνιών με την Cyta και τους εναλλακτικούς παρόχους Cablenet, ΜΤΝ και Primetel να δίνουν σκληρό αγώνα με έπαθλο τους συνδρομητές, οι οποίοι αναζητώντας τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας και τιμής της προσφερόμενης υπηρεσίας δεν δίστασαν το 2016 να μετακινηθούν από την μία εταιρία στην άλλη αλλάζοντας έτσι τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο. Η Cyta, πρωταγωνιστής αλλά και μεγάλος χαμένος στην μάχη των μεριδίων για το 2016, αποδίδει τις σημαντικές απώλειες που καταγράφει η συνδρομητική της βάση στη κινητή τηλεφωνία στην ρύθμιση της τιμολογιακής της πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να παράσχει ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τους εναλλακτικούς παρόχους ΜΤΝ και Primetel. Ειδικότερα, η επιθετική πολιτική της ΜΤΝ που ακολουθήθηκε το 2016, σμίκρυνε την απόσταση των δύο τηλεπικοινωνιακών παρόχων, δεδομένου ότι στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου βρήκε τα μερίδια τους να ακλουθούν αντίθετη πορεία. Η Cyta ωστόσο, αντιμετωπίζει αδυσώπητο ανταγωνισμό και από τη Primetel. H τελευταία βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από την ΜΤΝ, καθώς στο τέλος του περασμένου έτους κατέγραψε σημαντική αύξηση του μεριδίου της που ανήλθε στο 6.74%. 

Ανοδική η πορεία των ευρυζωνικών συνδέσεων το 2016

Παράλληλα, και ενώ η Cyta βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και των αντιπαραθέσεων για το αν πρέπει να αποκρατικοποιηθεί η όχι, οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι συνεχίζουν «ακάθεκτοι» να αυξάνουν τα μερίδια τους και στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 το μερίδιο αγοράς της Primetel ανήλθε στο 12.98 % σε σχέση με το 11.41% που διατηρούσε το Δεκέμβριο του 2015. Αύξηση παρουσίασε επίσης και η ΜΤΝ που την ιδία περίοδο ανέβασε το μερίδιο της στο 4.46% σε σχέση 2.88% που διατηρούσε προηγουμένως, ενώ το μερίδιο της Cablenet κατά την ίδια περίοδο παρέμεινε σταθερό, δείχνοντας ότι διαθέτει πολύ ισχυρό υπόβαθρο.

kiniti march 2017 cover

Στο νέο τεύχος μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

MWC 2017: Τι είδαμε στη μεγάλη γιορτή της mobile τεχνολογίας! Το περιοδικό «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες» με μια πολυπληθή αποστολή στη Βαρκελώνη ήταν εκεί, και σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβησαν στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο event, όπου ο θαυμαστός κόσμος των smartphones, των gadgets και των συσκευών που κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας ευκολότερη βρισκόταν στο επίκεντρο.

FEATURE: Nokia, η ιστορία και το μεγάλο come back. Για μια ολόκληρη δεκαετία υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης των ασύρματων τηλεπικοινωνιών. Η οικονομική της δραστηριότητα συνεισέφερε το 4% του ΑΕΠ της Φινλανδίας και η Nokia αποτελούσε το καμάρι των κατοίκων της χώρας του αρκτικού κύκλου… 

HACKING: Η Microsoft προτείνει «Ψηφιακή Συνθήκη της Γενεύης» Για την «αστυνόμευση» του government hacking.

BUSINESS: CL8.com: Το ανεξάρτητο Tier III Data Center που τοποθέτησε την Κύπρο ανάμεσα στις χώρες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τεχνολογικές υποδομές υψηλής υπολογιστικής κρισιμότητας.

ΕΡΕΥΝΑ: Κυρίαρχη τάση οι συσκευές με λειτουργίες εκμάθησης

COVER STORY: Ευρωπαϊκή οικονομία δεδομένων

TECHNOLOGY: Εξελίξεις στην τεχνολογία MMWAVE5G - Συστοιχία φάσης βασισμένη σε πυρίτιο

Δείτε επίσης: Το νέο LG X Power 2 Έρχεται... με πανίσχυρη μπαταρία 4.500 mAh και οθόνη 5.5’’ HD In-cell Touch! - Nokia 6, Samsung Galaxy C7 ProHTC U Ultra και MEGATEST τα καλύτερα Dual-Camera Smartphones της κυπριακής αγοράς.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Κινητής» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 31 Μάρτιου 2017 στα περίπτερα σε όλη την Κύπρο.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment