25.6 C
Athens
Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
More

    Dick Costolo: Πώς το twitter αλλάζει την πολιτική (και άλλα)

    Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Twitter διαθέτει την τεχνολογία να “λογοκρίνει” κάποια tweets σε διάφορες χώρες και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, από τους ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, αλλά και την “μάχη” μεταξύ Google και Twitter δεν μπορούσε να μην τοποθετηθεί ο CEO του Twitter, Dick Costolo στα ζητήματα αυτά.

    Έτσι, σε συνέντευξη που έδωσε, δεν μπορούσε να αποφύγει να συζητήσει αυτά τα θέματα, αν και μεταξύ μας, δεν περιμέναμε να τα αντιμετωπίσει άμεσα. Σίγουρα, ένας άνθρωπος που έχει εμπλακεί στην πολιτική τόσο πολύ (ο Dick Cosotolo είναι σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα τεχνολογίας) έχει μάθει πως για κάποια φλέγοντα ζητήματα, καλό είναι να μη μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με πολύ απλές λέξεις γιατί αυτό που θα πεις, θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις.

    Πέρα όμως από τους αριθμούς που παρέθεσε και αφορούν το Twitter, όπως τους 900 εργαζομένους που έχει η εταιρεία, αλλά και το ότι η μηχανή αναζήτησης της Google “χτυπάει” τις σελίδες του Twitter 1300 φορές το δευτερόλεπτο αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα των χρηστών της, αυτό που κρατάμε από την συνέντευξη του Costolo είναι το πώς το Twitter έχει αλλάξει την πολιτική στην Αμερικανική πρωτεύουσα και όχι μόνο.
    Όταν ένας πολιτικός βγάζει λόγο πια, οι αποστροφές του λόγου του τουιτάρονται εκείνη τη στιγμή από χιλιάδες χρήστες. Αυτό σημαίνει πως, κάτι που λέει, δεν μπορεί να το πάρει πίσω πια. Το twitter, πολύ περισσότερο από την τηλεόραση, έχει καταργήσει την φράση “έπεα πτερόεντα”, τα λόγια που τα παίρνει δηλαδή ο αέρας. Ο δημόσιος λόγος, καταγράφεται στο twitter και μένει, πολύ περισσότερο απ’ ότι παλαιότερα. Καταγράφεται, σχολιάζεται, συζητιέται και έχει επιπτώσεις.
    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εκλογές, αλλά και οι πολιτικές πρακτικές να γίνονται ακόμα πιο άμεσες και οι πολιτικοί που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την αμεσότητα αυτή, να μένουν πίσω. Ισχύει κάτι τέτοιο μόνο για τις ΗΠΑ και τις εκλογές εκεί; Πιστεύουμε πως όχι. Το twitter, εκτός από την άμεση ενίσχυση της φωνής του καθένα που θέλει να μεταδώσει κάτι, έχει αλλάξει και τον τρόπο που ασκείται πολιτική. Παντού.

    Πηγή: AllThingsD

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles