19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Διερευνώντας την Χρηματοοικονομική Διαχείριση και Επίδοση μιας Επιχείρησης

    microsoft

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο “Re-imagining Financial and Performance Management”,  διοργανώθηκε πρόσφατα από την KPMG Κύπρου με την υποστήριξη της Microsoft Κύπρου. Στην εκδήλωση, που  πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στα γραφεία της KPMG, στην Λευκωσία, ομιλητές , τόσο από τον παγκόσμιο ελεγκτικό οίκο όσο και από την Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Ελλάδας και Κύπρου, αναφέρθηκαν στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται αναφορικά με την Χρηματοοικονομική Διαχείριση και τις εταιρικές επιδόσεις/αποδόσεις, συνολικότερα. Ειδικότερα, αναλύθηκε διεξοδικά η εξέλιξη των ψηφιακών εργαλείων και των μέσων που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις, κυρίως του χρηματοπιστωτικού κλάδου, να θωρακιστούν καλύτερα και να συμπεριλάβουν στις καθημερινές τους εργασίες αποδοτικές, οικονομικές διαδικασίες που επιτρέπουν και οδηγούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

    Την εκδήλωση άνοιξαν με τον χαιρετισμό τους ο κ. Γιώργος Τζωρτζής, μέλος του Δ.Σ. και σύμβουλου της KPMG Κύπρου και υπεύθυνος του Τμήματος Management Consulting, καθώς και ο κ.Ανδρέας Δερμοσονιάδης, διευθυντής Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και Συνεργατών της Microsoft Κύπρου. Ο κ.Jaime Perena Pinedo από την Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε στην στρατηγική επιχειρηματική συμμαχία Microsoft-KPMG, ενώ ο κ.Srdjan Stosic της KPMG Τσεχίας μίλησε για τις προηγμένες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην υποστήριξη του business analytics και στην εις βάθος, ουσιαστική γνώση απόδοσης μιας επιχείρησης. Ο κ.Βαγγέλης Μόρφης, Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέπτυξε τα νέα δεδομένα που χαρακτηρίζουν τον Οικονομικό Τομέα και τη διαχείρισή του. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ.Γιώργου Τζωρτζή, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

    Στην ομιλία του, ο κ.Ανδρέας Δερμοσονιάδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι ηγέτιδες επιχειρήσεις στρέφονται προς τη βελτίωση της επαφής κι επικοινωνίας τους με τον καταναλωτή, επενδύοντας στην τελευταία λέξη της Τεχνολογίας: Internet of Things (IoT), «έξυπνες» μηχανές και αισθητήρες, computer vision, digital agents, bots, αναγνώριση γλώσσας και ομιλίας… Για να κατορθώσει μια επιχείρηση σήμερα να επιβιώσει και να πετύχει στην Ψηφιακή Εποχή που ζούμε, χρειάζεται να συμπεριλάβει στην καθημερινότητά της συνισταμένες, όπως είναι η ευελιξία του εργατικού προσωπικού, η βελτιστοποίηση λειτουργιών, η άντληση χρήσιμης και σχετικής πληροφορίας από τα δεδομένα από τη σωστή ανάλυση των μετρήσεων, καθώς και ο πιθανός μετασχηματισμός προϊόντων και υπηρεσιών. Η KPMG αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Microsoft και συνδράμει ώστε να εισαγάγουμε τους πελάτες μας στο μοντέλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.».

    Ο κ. Γιώργος Τζωρτζής, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Στην KPMG πιστεύουμε ότι η οικονομική αξία ανεβαίνει όταν η απόδοση χαρακτηρίζεται από ποιοτικές, ολιστικές σε προσέγγιση, επιδόσεις που ενισχύονται από ισχυρά εργαλεία κι έντονο επιχειρηματικό πνεύμα. Εκτιμάται, πως η Ψηφιοποίηση (digital Ledgers, digital labor κλπ.) θα αλλάξει δραστικά το τοπίο και τις απαιτήσεις για υπαλληλικό προσωπικό και κυρίως έμπειρους επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις (professional knowledge workers), επηρεάζοντας τελικά τις θέσεις εργασίας για περίπου 120 με 140 εκατομμύρια εργαζομένους, έως το 2025. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν ευρείες προκλήσεις προς αντιμετώπιση, στον τομέα της Απασχόλησης/Εργοδότησης, Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης.».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles