22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Διέρρευσε το ακυρωθέν GoldenEye 007, για το Xbox 360 και είναι playable στο PC (μέσω emulator)!

    To GoldenEye 007 όταν κυκλοφόρησε το 1997 στο Nintendo 64 θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα Bond games όλων των εποχών. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα (2008), η Microsoft επιχείρησε να κυκλοφορήσει ένα remaster του GoldenEye 007 για το Xbox 360, το οποίο θα έκανε την εμφάνιση του στο Xbox Live Arcade. Παρά την καλή διάθεση (και τους αρκετούς μήνες που βρισκόταν υπό ανάπτυξη από την Rare), οι συνομιλίες ανάμεσα στην Microsoft, τη Nintendo και την Eon Productions (που κατείχε τα δικαιώματα του Bond franchise), οδηγήθηκαν στο κενό κι έτσι λοιπόν ο James Bond δεν κατάφερε να βρει το δρόμο του στο Xbox 360.

    Προς απογοήτευση των fans το εν λόγω remake, ακυρώθηκε και στα χρόνια που ακολούθησαν το μόνο που υπήρξε ήταν η διαρροή footage που περιλάμβανε ακόμη και σκηνές από gameplay διάρκειας δύο ωρών. Όλα αυτά συνηγορούσαν στο γεγονός ότι το GoldenEye 007 ήταν σχεδόν έτοιμο από την πλευρά του development και δυστυχώς οι διαμάχες κι οι αντιπαραθέσεις για τη διάθεση και χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων του, ήταν εκείνες που οδήγησαν το συγκεκριμένο project στον κάλαθο των… αχρήστων. Παρόλα αυτά, δεν χάθηκαν και τα πάντα, καθώς πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ROM της ακυρωθείσας αυτής έκδοσης, το οποίο μπορείτε εύκολα να το τρέξετε σε οποιοδήποτε PC, κάνοντας χρήση ενός emulator για το Xbox 360 (ο emulator Xenia είναι μια καλή επιλογή). Έτσι λοιπόν, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν πάει χαμένο στον θαυμαστό κόσμο του gaming! Δείτε και το παρακάτω game stream που έλαβε χώρα με αφορμή τη διαρροή του εν λόγω ROM και ταξιδέψτε στα… παλιά!   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles