24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To gadget που έψαχνες σε όλη σου τη ζωή (sic): ένα ηλεκτρονικό γλειφιτζούρι

    Ένα από τα “προβλήματα” που καλείται να λύσει η επιστήμη, προσπαθώντας να συγκεραστεί  η ψηφιακή με την πραγματική μας ζωή, είναι η ψηφιακή μετάδοση της γεύσης. Πόσες φορές βλέπετε το flow των φίλων σας στο Instagram, με όλο αυτό το foodporn και θα θέλατε να μπορούσατε να δοκιμάσετε; Ε, ερευνητές από τη Σιγκαπούρη μάλλον βρήκαν τη λύση.

    lollipopsasst

    Αναπτύσσουν μία συσκευή η οποία προσομοιώνει τη γεύση του πικρού, του γλυκού, του αλμυρού με τη χρήση του ηλεκτρισμού. Και το πρώτο τους project αφορά την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού γλειφιτζουριού που προσομοιώνει τη γεύση ενός πραγματικού, χωρίς όμως τη ζάχαρη.

    Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει να μπορείτε να «δοκιμάζετε» αυτό που βλέπετε στις οθόνες του υπολογιστή, του smartphone ή ακόμα και της τηλεόρασης, ενώ, πέρα από το γεγονός ότι θα κάνει ακόμα περισσότερο έντονη την εμπειρία για τους gamers, σχεδιάζεται ώστε να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει το επίπεδο ζωής ευπαθών ομάδων, όπως οι διαβητικοί.

    Η τεχνολογία «μετάφρασης» των δεδομένων εικόνας σε γεύση, ονομάστηκε από τους ερευνητές, ToIP. Taste over Internet Protocol.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles