20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δικό της App Store για iPhones και Android ετοιμάζει η Microsoft

    Ένα νέο app store για παιχνίδια ετοιμάζεται να λανσάρει η Microsoft σε iPhones και Android μέσα στον επόμενο χρόνο, αν, βέβαια καταφέρει να προχωρήσει με την πολυπόθητη εξαγορά της Activision Blizzard.

    Νέοι κανόνες, που απαιτούν από την Apple και τη Google να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους για κινητά σε καταστήματα εφαρμογών που ανήκουν και λειτουργούν από άλλες εταιρείες, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το Μάρτιο του 2024 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε Xbox και περιεχόμενο τόσο από εμάς όσο και από τρίτους συνεργάτες μας σε οποιαδήποτε οθόνη όπου κάποιος θα ήθελε να παίξει», δήλωσε ο Phil Spencer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Gaming, σε συνέντευξή του. «Σήμερα, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε κινητές συσκευές».

    Αν και αναγνώρισε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε ακριβώς η Microsoft θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το δικό της κατάστημα, ο Spencer είπε ότι θα ήταν εύκολο για τη Microsoft να προσαρμόσει τις εφαρμογές Xbox και Game Pass για να πουλήσει παιχνίδια και συνδρομές σε κινητές συσκευές. Η τρέχουσα έλλειψη παιχνιδιών για κινητά ήταν μια «προφανής τρύπα στις δυνατότητές μας» που χρειαζόταν η Activision Blizzard για να καλυφθεί, πρόσθεσε.  Επιτυχημένοι τίτλοι όπως το Call of Duty Mobile, το Diablo Immortal και το Candy Crush Saga, καθώς και περισσότεροι που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ήταν «εξαιρετικά σημαντικοί» για την προσέλκυση παικτών στο app store, είπε.  Το νέο ψηφιακό κατάστημα της Microsoft αναμένεται να είναι παρόμοιο με την υπάρχουσα υπηρεσία Xbox Cloud Gaming, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια από το cloud στις συσκευές τους, χωρίς να τα κατεβάζουν.

    Διαβάστε επίσης:

    ERNIE: Η κινεζική απάντηση (Baidu) στο ChatGPT!

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles