20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Dimensity 1080: Νέο mid-range chipset από την MediaTek!

    Μπορεί τα high-end chipsets να συγκεντρώνουν δικαιολογημένα τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο οι εταιρείες παίζουν δυνατά και στις mid-range κατηγορίες, προτεινόταν λύσεις που να μπορούν να ενσωματωθούν σε μεσαίου κόστους και value for money συσκευές. Πρόσφατα, η MediaTek ανακοίνωσε το Dimensity 1080, ένα chipset που είναι ο διάδοχος του Dimensity 920 (αποτελώντας ουσιαστικά μια ενισχυμένη έκδοση του).

    Το Dimensity 1080 διαθέτει ανεπτυγμένες δυνατότητες στην κάμερα και θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται data που προέρχεται από ISPs που φτάνουν ακόμη και τα 200MP (o προκάτοχός του μπορούσε να δεχθεί σένσορες στα 108MP). Παράλληλα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της MediaTek, το νέο chipset που προστίθεται στο portfolio της γνωστής εταιρείας διαθέτει τεχνολογία κατασκευής στα 6nm και υποστηρίζει τεχνολογία 5G και έρχεται με δύο Cortex A78 performance cores χρονισμένους στα 2.6GHz, ενώ η GPU παραμένει η ίδια Mali-G68. Επιπλέον, το νέο Dimensity διαθέτει τα ίδια gaming-oriented features (HyperEngine 3.0), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει Wi-Fi 6.

    Σύμφωνα με τη MediaTek, οι πρώτες συσκευές με το Dimensity 1080 πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο Δ’ τρίμηνο του 2022.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles