17.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Dimensity 900 – To νέο chipset της MediaTek φέρνει το 5G στο… λαό!

    Όσο περνούν οι μήνες, τόσο πιο πολύ θα βλέπουμε στην αγορά να κυκλοφορούν 5G chipsets, τα οποία θα μπορούν να διαχειριστούν τις αυξημένες δυνατότητες των νέων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Και ενώ μέσα στο 2019 και στο μεγαλύτερο μέρος του 2020, είχαμε δει προτάσεις που ανήκαν περισσότερο στην κατηγορία των high-end smartphones, ωστόσο πλέον το focus μεταφέρεται και στις μικρότερες κατηγορίες (μεσαίες και low-end). Για αυτό και το νέο Dimensity 900 που παρουσίασε πρόσφατα η MediaTek έρχεται για να κλείσει του μάτι στους λάτρεις των mid-range συσκευών.

    Ουσιαστικά το Dimensity 900 είναι ο «διάδοχος» του Dimensity 820 και ακολουθώντας τον ίδιο σχεδιασμό με τα Dimensity 1100 και 1200 βασίζεται σε τεχνολογία κατασκευής στα 6nm. Ωστόσο, οι επιδόσεις του είναι εμφανώς πιο «χαμηλωμένες» από την MediaTek, έτσι ώστε να διατηρηθεί η τιμή του σε χαμηλά επίπεδα. Σε ότι έχει να κάνει με την GPU του, το Dimensity 900 φιλοξενεί μια Mali-G68 της ARM,η οποία είναι ένα σκαλί πιο κάτω από την Mali-G77 του Dimensity 1200, με το G68 να έχει ουσιαστικά λιγότερους υπολογιστικούς πυρήνες. Παρόλα αυτά, το νέο chipset της σειράς Dimensity ουσιαστικά κάνει διαθέσιμα πολλά high-end features για τα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς, προσφέροντας υποστήριξη Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 108MP cameras και υποστήριξη του UFS 3.1. Παράλληλα, μπορεί να υποστηρίξει displays με 120Hz refresh rate, ενώ φυσικά δεν έρχεται με Sub-6 5G modem.

    Σε αυτή τη φάση ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι συσκευές που θα «φοράνε» το νέο chipset, όμως μία από τις πρώτες γνωρίζουμε ότι θα είναι το Reno 6 της Oppo.    

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles