13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Δημιουργός Squid Game: «Δεν μου έδωσε κάποιο bonus το Netflix για την επιτυχία της σειράς»

    Η πιο πετυχημένη σειρά του Netflix, ποτέ, δεν είναι άλλη από το viral ‘Παιχνίδι του Καλαμαριού’, ή αγγλιστί, Squid Game. Το βίαιο σατιρικό δράμα επιβίωσης που κατακρίνει τον καπιταλισμό έφερε στην δημοφιλή πλατφόρμα streaming περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. Ωστόσο, ούτε ένα δολάριο παραπάνω δεν πήρε ο δημιουργός της σειράς-φαινόμενο, Hwang Dong-hyuk, σύμφωνα με πρόσφατές τους δηλώσεις.

    Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του με την The Guardian, η τεράστια επιτυχία που έκανε η σειρά Squid Game, δεν τον έκανε πλούσιο, όπως πολλοί υποθέτουν. «Δεν έγινα και πλούσιος. Έχω αρκετά όμως (σ.σ. χρήματα) για να φέρνω φαγητό στο σπίτι. Το Netflix δεν μου έδωσε κάποιο bonus για την επιτυχία της σειράς. Με πλήρωσαν σύμφωνα με το αρχικό μας συμβόλαιο».

    Εάν λάβει κανείς υπόψιν του ότι η παραγωγή των 9 επεισοδίων της σειράς κόστισαν 15.5€ εκατομμύρια αλλά τα κέρδη που έφερε ήταν 50πλάσια, θα περίμενε κανείς ότι το Netflix θα επιβράβευε κάπως τον 50χρονο νοτιοκορεάτη δημιουργό της. Ο ίδιος προσπαθεί εδώ και 10 χρόνια να κάνει το σενάριο που είχε γράψει για το Squid Game να προχωρήσει στην μικρή ή την μεγάλη οθόνη, σε σημείο που από τις απανωτές απορρίψεις είχε φτάσει σε τόσο κακή οικονομική κατάσταση που χρειάστηκε να πουλήσει το λάπτοπ του για να βγάλει τον μήνα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, 142 εκατομμύρια σπιτικά είδαν την πιο συζητημένη σειρά του 2021.

    Διαβάστε ακόμη: 

    Dalgona Candies: Βρήκαμε την συνταγή για τα μπισκότα από το Squid Game!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles