19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δημοπρατήθηκαν τα στούντιο και τα παιχνίδια της THQ!

    Η THQ χθες βγήκε στο σφυρί! Όχι, σοβαρά μιλάμε! Έχοντας «γονατίσει» από τα χρέη, η THQ και οι άνθρωποί της δεν είχαν άλλη δυνατότητα πέραν του να συναινέσουν στηδημοπράτηση στούντιο, αδειών και πνευματικών ιδιοκτησιών για τίτλους και σειρές που βρίσκονταν στην κατοχή τους. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έμαθαν τα μαντάτα από email που τους στάλθηκε από τον πρόεδρό της, Τζέισον Ρούμπιν.

    Η Relic, δημιουργός των Company of Heroes κατέληξε στη SEGA (το κόστος έφτασε τα $26 εκατ.) η οποία πλέον μετά την Creative Assembly, έχει ένα ακόμα στούντιο που ειδικεύεται στα strategy.

    Koch Media «τσίμπησε» τη Volition (βλ. σειρά Red Faction) έναντι $22,3 εκατ. και τη σειράMetro πληρώνοντας άλλα $5,8 εκατ..

    Η Crytek ενδιαφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο για το FPS της εταιρείας, το Homefront, τα δικαιώματα του οποίου καβάτζωσε για $500.000.

    Ακριβότερα κόστισε το Evolve, ένα παιχνιδάκι που δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα –ως τώρα- στην Take-Two, η οποία και ξηλώθηκε κανονικότατα για να το πάρει καταβάλλοντας $11 εκατ..

    Η Ubisoft ενδιαφέρθηκε για το South Park: The Stick of Truth το οποίο και «έκλεισε» για $3,2 εκατ., έστω κι αν η South Park Digital Studios προσπάθησε να μπλοκάρει την πώληση, ζητώντας παράλληλα τα δικαιώματα να επιστρέψουν σε ‘κείνη. Η Ubi αγόρασε και το στούντιο της THQ Montreal το οποίο δούλευε πάνω στο 1666, ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι. Η πλάκα είναι πως επικεφαλής του εν λόγω στούντιο είναι ο Πατρίς Ντεζιλέ, πρώην στέλεχος της Ubisoft και επικεφαλής της σειράς Assassin’s Creed!

    Η μόνη που έμεινε ξεκρέμαστη ήταν η Vigil Games, το στούντιο που μας προσέφερε τη σειρά Darksiders, αφού δεν έγινε προσφορά από κάποιον ενδιαφερόμενο.

    Οι παραπάνω… αγοραπωλησίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, έστω κι αν η THQ θα συνεχίσει να απασχολεί κόσμο και τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή και απρόσκοπτη μετάβαση.

    Η THQ ιδρύθηκε το 1989 και μας προσέφερε μνημειώδεις τίτλους και σειρές όπως τα Red FactionSaints RowWarhammer 40.000Darksiders και Company of Heroes. Είχε γραφεία σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία και Κορέα. Αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες το τελευταίο οικονομικό έτος με την κυκλοφορία του αποτυχημένουπεριφερειακού uDraw για PS3, Xbox 360 και Wii να τη βγάζει οριστικά εκτός παιχνιδιού

    THQ θα σε θυμόμαστε με αγάπη…

     

    Πηγή: gameslife

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles