13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο έκδοσης Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων στην Κύπρο

    Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων (National Electronic Identity Scheme) ανακοινώσε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η απόφαση για προώθηση της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου , πάρθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο από το Συμβούλιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΣΗΔ). Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εθνικού Σχεδίου Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων οποιοσδήποτε κατάλληλα εξουσιοδοτημένος Πάροχος Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στους πολίτες.

    Σε συνέχεια της πιο πάνω απόφασης, υπό το συντονισμό του Επικεφαλής Επιστήμονα και του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ετοιμάστηκε το εν λόγω Εθνικό Σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές αρχές που διέπουν την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας στην Κύπρο, οι οποίες βασίζονται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό αριθ. 910/2014 καθώς και στις σχετικές Εκτελεστικές Πράξεις που εκδίδονται σύμφωνα με τον εν λόγω Κανονισμό.

    Τα προσχέδια των εγγράφων που σχετίζονται με το Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (www.mcw.gov.cy/dec) και οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να υποβάλει γραπτώς τις παραστάσεις του (σχόλια και απόψεις) στο Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, υπόψη κα Κυριακής Πάντζιαρου, Λειτουργού Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Α’, στο email: [email protected], μέχρι και τις 21/02/2020

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles