13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Διπλωματική στάση τηρεί με την Κριμαία το Google Maps

    Google. Μια εταιρεία με γραφεία σε 60 χώρες και υπηρεσίες σε 130 γλώσσες. ΟΚ, μεγάλη, έτσι; Λοιπόοον… Για την κατάσταση στην Κριμαία τα ξέρεις λίγο-πολύ, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο φαινομενικά άσχετα πράγματα μεταξύ τους; Πέραν του ότι η Google παρέχει τις υπηρεσίες της στα ρώσικα και τα ουκρανικά, η όλη φάση συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Google Maps.

    crimea-google-maps

    Πρόσεξε να δεις λοιπόν τι παίζει με το Google Maps και την Κριμαία. Όταν κάποιος τσεκάρει την περιοχή από την ουκρανική έκδοση του Google Maps, η Κριμαία φαίνεται να είναι κανονικά προσαρτημένη στην Ουκρανία. Αν τη δει από το ρωσικό Google Maps, τότε η Κριμαία φαίνεται να είναι ανεξάρτητη περιοχή με τα σύνορα με την Ουκρανία να είναι ευδιάκριτα. Αν τώρα την επισκεφθεί από κάποια άλλη έκδοση του Google Maps, τότε βλέπει… κάτι ενδιάμεσο με τα σύνορα να είναι με διακεκομμένη γραμμή, απ’ αυτή που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί.

    Η Google έχει κάνει ακριβώς το ίδιο στην περίπτωση της περιοχής Aksai Chin, νοτιοανατολικά του Kashmir: οι Ινδοί τη βλέπουν ινδική, οι Κινέζοι, κινέζικη και οι υπόλοιποι κάτι «in between». Η στάση της Google θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως διπλωματική και μάλιστα επιτυχημένα διπλωματική, κάτι που επί παραδείγματι δεν συμβαίνει με το Bing της Microsoft το οποίο εξακολουθεί να δείχνει την Κριμαία ουκρανική ανεξάρτητα από την περιοχή από την οποία το επισκέπτεται κανείς.

    Τις τρεις διαφορετικές… εκδοχές της Κριμαίας μπορείς να τις δεις στη γκαλερί που ακολουθεί:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles