21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Dishonored review

    Ένας steampunk κόσμος, μία ομάδα αδίστακτων συνωμοτών, και ένας θανατηφόροςεκτελεστής που έχει βάλει σκοπό ζωής να πάρει την εκδίκησή του. Τι, θέλεις κι άλλα; Εντάξει, τότε στα παραπάνω πρόσθεσε ένα σπαθί, ένα πιστόλι, ένα crossbow και υπερφυσικές ικανότητες. Και για κερασάκι στην τούρτα… μία πανούκλα στο -ας πούμε- Βικτωριανό Λονδίνο! Πώς σου φαίνονται όλα αυτά; Κομπλέ;

    Βρισκόμαστε σε ένα «εναλλακτικό» Λονδίνο, όπου κυριαρχεί μία steampunk κουλτούρα. Ο χαρακτήρας σου, Corvo Attano, είναι προσωπικός φρουρός της αυτοκράτειρας (είπαμε, εναλλακτικό!), η οποία δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου -ναι, και τα δικά του, ΟΚ. Μία ομάδα αυταρχικών συνωμοτών σε κατηγορούν άδικα και σε φυλακίζουν, ενώ απαγάγουν και την κόρη της αυτοκράτειρας και διάδοχο του θρόνου. Μην αγχώνεσαι: δεν είσαι μόνος. Μία άλλη ομάδα επαναστατών, βλέπεις, όχι μόνο σε βοηθά να δραπετεύσεις, αλλά σου δίνει και τα μέσα για να εκδικηθείς το νέο απολυταρχικό καθεστώς. Μαζί με όλα αυτά έχεις να αντιμετωπίσεις και την πανούκλα που μαστίζει το Λονδίνο (ε, ναι, αυτή ήταν νωρίτερα αλλά πίστεψέ μας, δεν θα σε πειράξει καθόλου) και κάπως έτσι στήνεται το «σούπερ ουάου» σκηνικό του Dishonored.

    Το Dishonored, που λες, είναι κατά βάση ένα stealth παιχνίδι πρώτου προσώπου και μην το πιστέψεις όταν σου πει ότι μπορείς να ακολουθήσεις τακτικές action, γιατί αν το κάνεις αυτό, θα μάθεις απ’ έξω και ανακατωτά την οθόνη του «game over». Τα βασικά«εργαλεία» σου είναι το σπαθί, το πιστόλι και η βαλλίστρα (aka crossbow). Το πιστόλι και η βαλλίστρα μάλιστα δέχονται διάφορους τύπους πυρομαχικών όπως εκρηκτικά ή αναισθησιογόνα. Νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι εξ” άλλου θα γνωρίσεις έναν μυστηριώδη τύπο, γνωστό απλά ως Outsider, που θα σου χαρίσει υπερφυσικές ικανότητες κάνοντας τη ζωή σου πιο εύκολη.

     

    Διάβασε την υπόλοιπη παρουσίαση στο gameslife.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles