17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Disney: Επένδυση “μαμούθ” στην Epic Games – Τα σχέδια για το Fortnite και το νέο gaming universe

    Η Disney ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει $1.5 δισεκατομμύρια στην Epic Games, τη δημιουργό του Fortnite, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο “σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας” μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Σχετική ανακοίνωση ο CEO της Disney, Bob Iger, αναφέρει: “Η συναρπαστική νέα σχέση μας με την Epic Games θα συνδυάσει τα αγαπημένα brands και franchises της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite σε ένα μετασχηματιστικό νέο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας. Αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη είσοδο που έχει κάνει ποτέ η Disney στον κόσμο του gaming και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και διεύρυνση.”

    Οι παίκτες θα μπορούν να “παίζουν, να παρακολουθούν, να αγοράζουν και να αλληλοεπιδρούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τη Disney, τη Pixar, τη Marvel, το Star Wars, το Avatar και άλλα” στο νέο σύμπαν ψυχαγωγίας, το οποίο θα τροφοδοτείται από την κορυφαία μηχανή Unreal Engine της Epic. Η Disney χρησιμοποιεί επί του παρόντος τη μηχανή Unreal Engine για την παραγωγή ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών και περιεχομένου που χρησιμοποιείται στα θεματικά πάρκα Disney σε όλο τον κόσμο. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Epic Games προηγουμένως για να φέρει χαρακτήρες από τη Marvel, το Tron και το Star Wars στο Fortnite.

    Ούτε η Disney ούτε η Epic Games αποκάλυψαν πόσο θα αυξηθεί η αξία της Epic Games, μιας ιδιωτικής εταιρείας, μετά την επένδυση της Disney. Η κινεζική εταιρεία Tencent κατέχει προς το παρόν το 40% της Epic Games, ενώ η Sony κατέχει πάνω από το 5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Skull and Bones open beta: Πως θα παίξεις δωρεάν το Σαββατοκύριακο σε Xbox, PS5 και PC – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles