19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Disney Touché: το μέλλον της τεχνολογίας αφής θα σας πάρει το μυαλό!

    Όταν ακούμε ότι η Disney αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία, το μυαλό μας συνήθως πάει στον κινηματογράφο ή στα videogames. Και όμως, η εταιρεία του Θείου Γουόλτ ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία αφής, από εκεί που δεν το περιμέναμε. Όπως μας εξηγεί το παρακάτω βίντεο με απλά λόγια, η σημερινή τεχνολογία capacitive αφής χρησιμοποιεί μία μεταβλητή με μόνο δύο τιμές, όταν κάποιος δεν ακουμπάει την οθόνη και όταν την ακουμπάει.

    Το «Τουσέ» όμως αντιλαμβάνεται περισσότερες τιμές, και κατά συνέπεια επιτρέπει την εκτέλεση ενός μεγαλύτερου αριθμού ενεργειών σε κάθε επιφάνεια αφής. Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ότι αυτή η τεχνολογία λειτουργεί και σε «εναλλακτικές» επιφάνειες, όπως το ανθρώπινο δέρμα, ακόμα και η επιφάνεια του νερού!

    Έτσι θα μπορούμε π.χ. να χειριζόμαστε τη μουσική μας, σχηματίζοντας gestures στο χέρι μας, να κλείνουμε την πόρτα με το δάκτυλο αν είναι να επιστρέψουμε ή με το χέρι αν θέλουμε να κλειδώσει για τη μέρα. Όταν καθόμαστε στον καναπέ θα ανοίγει αυτόματα η τηλεόραση, ενώ όταν ξαπλώνουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια του για να κοιμηθούμε, θα κλείνει η τηλεόραση και θα χαμηλώνουν τα φώτα.

    Όσο για τα υγρά, ο σχετικός αισθητήρας θα αντιλαμβάνεται αν ακουμπάμε ένα ή περισσότερα δάκτυλα στην επιφάνεια, ή αν βουτάμε ολόκληρο το χέρι. Το βίντεο επιδεικνύει μία κοπέλα που όταν προσπαθεί να φάει γάλα με κορν-φλέικς, ακούγεται ο ήχος του λάθους όταν χρησιμοποιεί χέρια ή κινέζικα ξυλάκια, και ο ήχος του σωστού όταν χρησιμοποιεί κουτάλι. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δείτε το βίντεο για να εντυπωσιαστείτε ακόμα περισσότερο από το Disney Touché.

    Πηγή : DisneyResearch

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles